Michiel Scheffer opent nieuwe hoofdkantoor Mueller BV

1-6-2018 Mueller Groenlo

Gedeputeerde Michiel Scheffer opent 1 juni 2018 het nieuwe hoofdkantoor van Mueller BV in Groenlo. Op bedrijvenpark de Laarberg zijn alle afdelingen van het bedrijf samengebracht in 1 nieuwe vestiging waar 250 mensen werken.

Duurzame Industriekampioen

Mueller BV is een wereldspeler in melk- en biertanks en een koploper in koelsystemen en warmtewisseling. Zij leveren aan afnemers in 50 landen in Europa, Azië en Afrika. Mueller is een duurzaam bedrijf dat hoogwaardige koelsystemen maakt, die een leven lang meegaan. Het nieuwe kantoor wordt verwarmd met restwarmte uit de machines.

120 Nieuwe Banen

De vestiging op Laarberg neemt de plaats in van de vestigingen in Assen, Wesepe en Lichtenvoorde. Hier waren de verkoop, service en productie ondergebracht. Door de afdeling samen te voegen worden de lijnen korter en neemt de kwaliteit van dienstverlening toe. Het nieuwe hoofdkantoor in Groenlo zorgt voor 120 nieuwe banen in de Achterhoek.

Innovatie- en opleidingscentrum

Provincie Gelderland investeert in een duurzaam vestigingsklimaat en heeft een bijdrage van €500.000 beschikbaar gesteld voor de uitbreiding van Mueller. Met deze bijdrage wordt een innovatie- en opleidingscentrum opgezet. Hier kunnen bedrijven producten testen, vakmensen nieuwe technieken leren en (v)mbo studenten stage lopen.

Werk maken van vakmanschap

Gedeputeerde Michiel Scheffer is enthousiast over de vestiging van Mueller op Laarberg: ‘Er komen niet alleen 120 nieuwe banen bij in de Achterhoek, maar met het opleidingscentrum leidt Mueller nieuwe vakmensen op voor de economie van morgen.’

Terug naar nieuwsoverzicht