Michiel Scheffer bezoekt Stadswerkplaats Culemborg

9-2-2018 stadswerkplaats

Gedeputeerde Michiel Scheffer brengt vrijdag 9 februari 2018 een werkbezoek aan de Stadswerkplaats in Culemborg. Samen met wethouder Colin Stolwijk gaat hij in gesprek met scholen, bedrijven en leerlingen over het versterken van de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt in de gemeente Culemborg.

Michiel Scheffer: ‘Ondernemers zitten te springen om goede vakmensen. Tegelijkertijd staan er nog te veel mensen aan de kant. De Stadswerkplaats helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun talent te ontdekken. En een weg naar een baan te vinden.

Maken, Meedoen en Delen

Deze woorden vatten kort samen waar Stadswerkplaats-Culemborg voor staat: een beschermde leer-, werk- en ontmoetingsplaats. Een plaats waar ruimte is voor ieders talent en creativiteit. Een plaats om kennis en ideeën te delen. De Stadswerkplaats geeft cliënten uit de dagbesteding en stagiaires de ruimte om hun talenten verder te ontwikkelen. Voorbeeld hiervan is het Repair Café waar voorwerpen worden gemaakt en hergebruikt.

Coöperatie van Makers

Sinds 2015 vormen Stadswerkplaats Culemborg en Houtatelier Nerf met architecten, ontwerpers en kunstenaars de Coöperatie van Makers. Maken, meedoen en delen komen in deze samenwerking tot uiting. Het ontwerpen en uitwerken van inrichtingsprojecten vormt daar een belangrijk onderdeel van. Dit heeft al mooie resultaten opgeleverd: de herinrichting van het Culemborgs Bakhuis, de nieuwe foyer van Theater de Fransche School en de realisatie van de eerste Stamplaats in Culemborg.

Techniek en Duurzaamheid

In de Stadswerkplaats is ook ruimte voor educatie. Leerlingen van de Brede School Culemborg ontdekken hun interesses en talent in de lessen Techniek en Duurzaamheid. Basisscholen De Palster en de Koning Willem Alexander School kunnen op de Stadswerkplaats terecht voor technisch onderwijs. De Daltonschool uit Culemborg krijgt begeleiding bij de toepassing van 3D ontwerp- en printtechnieken.

Ieder Talent Benutten

De provincie Gelderland maakt werk van vakmanschap. Tot 2020 investeert de provincie €18 miljoen in projecten die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichter bij elkaar brengen. Onder andere door het omscholen van docenten en het stimuleren van techniekonderwijs. Michiel Scheffer: ‘We willen ieder talent benutten’. En er is heel veel talent in Gelderland!

Terug naar nieuwsoverzicht