Michiel Scheffer bezoekt MKB kampioenen

13-10-2017 De Gelderse mkb-kampioenen

Vrijdag 13 oktober 2017 ontmoette gedeputeerde Michiel Scheffer 4 van de 6 Gelderse ondernemers uit de MKB Innovatie Top 100 bij Techcomlight in Ede. Hoogst genoteerde Gelderse mkb’er is Biomygreen uit Velp op nummer 28. De Kamer van Koophandel presenteert de ranglijst voor de meest innovatieve ondernemers jaarlijks in samenwerking met de Financiële Telegraaf.

Gezonde 'jas' voor zaden

De vraag naar gezond voedsel neemt toe. Telers gebruiken steeds minder kunstmest en pesticiden bij het groeien van hun gewassen. Een gezonde bodem helpt daarbij. Biomygreen ontwikkelde hiervoor MyCoat. Een gezonde ‘jas’ voor zaaizaden gemaakt van natuurlijke stoffen. De schimmels brengen de voedingsstoffen in de bodem over naar de planten. De teler kan de zaden zaaien zonder ingewikkelde bodembewerking. Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee.

Succesvolle innovaties

De andere 5 Gelderse winnaars zijn:

  • Divitel: wereldwijde kwaliteitsbewaking van TV diensten uit Apeldoorn (33)
  • Eyedog: digitaal navigeren in gebouwen uit Culemborg (37)
  • Mindful Run: met aandacht hardlopen tegen stress uit Oosterbeek (78)
  • Snocom: sneeuwvrije luchthavens in de winter uit Nijmegen (88)
  • Techcomlight: verlichting en ventilatie in één systeem uit Ede (90)

De Groeiversneller

Samen met andere bedrijven gaan de winnende ondernemers in gesprek met de provincie en Oost.NL over de doorontwikkeling van de innovaties met De Groeiversneller. De Groeiversneller is een investeringsprogramma om innovaties op de markt en in bedrijf te brengen.

Werk maken van innovatie

Gedeputeerde Michiel Scheffer is trots op de Gelderse winnaars: ‘Alle 6 bedrijven hebben succesvolle innovaties op de markt gebracht. Innovaties die zorgen voor economische groei en werkgelegenheid in Gelderland. Samen maken we werk van innovatie!’

Terug naar nieuwsoverzicht