Leve de eiwitrevolutie!

12-10-2017 presentatie protein cluster

Wist u dat de productie van groene eiwitten 10 keer minder belastend is voor het milieu dan de productie van vlees? Het eten van meer plantaardige eiwitten levert een belangrijke bijdrage aan het efficiënter omgaan met grondstoffen. Reden genoeg voor de provincies Gelderland en Overijssel om de levensmiddelenindustrie te stimuleren meer in te zetten op het gebruik en de productie van groene eiwitten.

The Protein Cluster

Om de krachten en kennis te bundelen lanceerden de provincies Gelderland en Overijssel, FoodValley NL en Oost NL op 11 oktober 2017 The Protein Cluster (TPC). Dit cluster profileert zich als hét internationale centrum voor organisaties en bedrijven die hun kansen in de groene eiwitketen willen verzilveren. De export van in Nederland ontwikkelde ‘groene eiwit’ ingrediënten, producten, concepten, kennis en technieken staat centraal. Hiervoor wordt het internationale netwerk van Food Valley NL ingezet.

Gedeputeerde Michiel Scheffer: ’Plantaardige eiwitten zijn het voedsel van de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat wij over 10 jaar meer plantaardige dan dierlijke eiwitten eten. Goed voor het milieu, goed voor de economie. The Protein Cluster geeft deze ontwikkeling de versnelling die het nodig heeft.’ Het stimuleren van groene eiwitproductie is 1 van de peilers uit het circulaire economiebeleid van de provincie Gelderland.

Terug naar nieuwsoverzicht