Kansen voor technici, artsen en onderwijzers in Gelderland

29-8-2018 vrouw met technisch beroep

Voor werkzoekenden in Gelderland liggen er veel kansen in de techniek, hogere zorgberoepen en het basisonderwijs. Dat blijkt uit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA). In opdracht van provincie Gelderland bracht het ROA de te verwachten tekorten en overschotten aan personeel in de 7 arbeidsmarktregio’s tot 2022 in kaart.

Groei

Het gaat goed met de economie in Gelderland. De economie groeit en de werkloosheid daalt. In alle regio’s nemen de kansen op een baan toe, vooral in de techniek, zorg en het basisonderwijs. De vraag naar schoolverlaters met zulke diploma’s is zo groot dat werkgevers steeds meer moeite hebben goed geschoold personeel te vinden. Op dit moment staan er meer dan 19.000 vacatures open in onze provincie. 

Gezocht: elektriciens en software-ontwikkelaars

In de technische beroepen verwacht het ROA knelpunten voor auto- en machinemonteurs, loodgieters, pijpfitters, databank- en netwerkspecialisten. Zeer grote knelpunten ontstaan bij het zoeken naar ingenieurs, elektriciens, elektromonteurs, architecten en software- ontwikkelaars. Dit komt onder andere door de vergrijzing en minder mensen met een technische opleiding. Vooral in de industrie en de bouw ontstaan de komende jaren waarschijnlijk personeelstekorten. 

Meer artsen, verpleegkundigen en onderwijzers

In de zorg liggen grootste knelpunten bij nieuwe artsen en verpleegkundigen. Een resultaat van de toenemende vergrijzing en nieuwe overheidsinvesteringen in de gezondheidszorg. Het kabinet investeert de komende jaren €2,1 miljard extra in verpleegtehuizen. In het onderwijs ontstaan knelpunten bij de werving van hoogleraren en docenten in het hoger onderwijs. Ook verwachten ze zeer grote knelpunten bij het vinden van goed opgeleide leerkrachten voor het basisonderwijs. 

Minder administratieve medewerkers nodig

Voor de meeste dienstverlenende beroepen ziet het ROA vrijwel geen knelpunten. Er is voldoende aanbod aan gekwalificeerd personeel in commerciële, bedrijfseconomische en administratieve beroepen om aan de vraag te voldoen. De kansen op een baan voor kassamedewerkers, boekhouders, secretaresses en winkeliers nemen af. Dit is deels te verklaren door de toenemende automatisering en digitalisering van het werk. Werkzoekenden met een basisschool of vmbo-opleiding hebben tot 2022 weinig moeite om een baan te vinden. Het gaat hierbij wel vaak om laagbetaalde banen met weinig doorgroeimogelijkheden, zoals schoonmakers, vakkenvullers, laders en lossers. 

Gelderland Arbeidswijs

Voor de provincie bevestigen de arbeidsmarktprognoses de verwachte tekorten in de zorg en techniek. We voeren een actief arbeidsmarktbeleid en investeren €10 miljoen in meer dan 80 projecten om de tekorten op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Voorbeelden zijn Leve(n) Lang Gelders Vakmanschap waarin 800 mensen worden opgeleid voor een baan in de techniek. En Carrièreswitchers van Plurijn, die ruim 60 zij-instromers opleidt voor een baan in de zorg. Met het innovatietraject Gelderland Arbeidswijs zoekt de provincie nieuwe ideeën om de gaten op de arbeidsmarkt te dichten en de kloof tussen werken en leren te verkleinen. De inschrijvingen starten 1 september 2018. Meer informatie vindt u op de website gelderlandarbeidswijs  en in het Rapport Arbeidsmarktprognoses Gelderland 2017-2022 (PDF 1,8 MB).

Vakmensen van de toekomst

Gedeputeerde Conny Bieze: ‘Het gaat goed met de economie in Gelderland. Maar er is een keerzijde. 4 op de 5 werkgevers heeft moeite goed geschoold personeel te vinden. We moeten alle zeilen bijzetten om nieuwe vakmensen op te leiden voor de economie van de toekomst. Geen economische groei zonder goed opgeleid personeel!’.

Terug naar nieuwsoverzicht