Kanaalweg in Dieren geopend

1-11-2019 Verwijderen laatste afsluitingbord voor opening Kanaalweg

Vanaf vrijdag 1 november 2019 rijdt verkeer in Dieren weer over de Kanaalweg (N786). Aannemer BAM Infra BV haalde die ochtend om 9.00 uur de afsluitborden van de weg. De bouw van de onderdoorgang duurde in totaal 14 maanden.

Laatste werkzaamheden

Na 1 november 2019 voeren we nog een paar laatste werkzaamheden uit aan Traverse Dieren. We plaatsen eind november de definitieve lichtmasten bij de onderdoorgang. En voor het einde van dit jaar planten we de bomen en struiken bij de Kanaalweg.

Betere doorstroming

Naast de onderdoorgang is vanaf 1 november 2019 ook de nieuwe aansluiting van de Kattenberg in gebruik. Het bedrijventerrein aan de Rinaldostraat, Kattenberg en Zuider Parallelweg zijn dan allemaal via de nieuwe onderdoorgang bereikbaar. Daarmee komt een einde aan de omleidingsroutes door Dieren.

Afsluiting Doesburgsedijk

Onderdeel van Traverse Dieren is de afsluiting van de Doesburgsedijk. Door deze afsluiting komt er in de toekomst meer verkeer op de Ellecomsedijk. Hierdoor verschuift de stikstofbelasting van het Natura 2000-gebied IJsseluitwaarden naar het Natura 2000-gebied Veluwe. We voeren dit laatste onderdeel pas uit zodra de benodigde vergunning hiervoor verleend is

Traverse Dieren

De opening van de onderdoorgang in de Kanaalweg is de laatste grote opening binnen Traverse Dieren. Samen met de gemeente Rheden en ProRail startten wij in 2015 de herinrichting van Dieren. In totaal werkten we bijna 5 jaar aan verbetering van de doorstroming en leefbaarheid in Dieren. In de zomer van 2017 namen we als eerste de Passerelle Hoge Juffer in gebruik. Halverwege juni 2018 opende de tunnelbak in de Burgemeester de Bruinstraat (N348), de parkeergarage bij het station is sinds eind juni in gebruik en in september 2019 volgde het noordelijk stationsgebied. Voor de hele Traverse is 2.500 m3 beton gebruikt en 1.930 ton asfalt gelegd. Voor de bouw van de onderdoorgang in de Kanaalweg hebben we 2.400 m3 grond afgegraven. Nog dit jaar plaatsen we hier 34 nieuwe lichtmasten en planten we 16 bomen aan.

Terug naar nieuwsoverzicht