Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

28-6-2018

Van 23 tot en met 30 juni 2018 vindt onder het motto ‘schakel van vermaak’ de Kanaalweek plaats. In deze week is er langs het gehele Apeldoorns Kanaal van alles te beleven voor jong en oud. Er zijn sportieve, informatieve en educatieve activiteiten.

Vele activiteiten

Wilt u sportief bezig zijn? U kunt op meerdere locaties roeien in een kano. Daarnaast zijn er in Apeldoorn demonstraties van een jeugdzeilschool. Op diverse plekken worden verhalen over vroegere tijden van het kanaal verteld en kunt u weer gaan vissen in het kanaal. Natuurlijk is er ook ter plaatse gedacht aan de inwendige mens en zijn er prachtig gelegen restaurantjes langs het kanaal. Kijk voor meer informatie in de agenda op de website van stichting Beleef het Kanaal

Ontstaan van de Kanaalweek

De Kanaalweek wordt gecoördineerd door de stichting Beleef het Kanaal. Deze stichting is begonnen als 1 van 6 werkgroepen uit een initiatief van de provincie Gelderland, de 6 kanaalgemeenten en Waterschap Vallei en Veluwe. Zij willen nieuwe kansen creëren en meer met het Apeldoorns Kanaal doen. De nieuwe stichting streeft ernaar dat er in de toekomst het hele jaar door meer te beleven is langs het kanaal. Door eigen projecten op te starten en anderen te ondersteunen. Ook lokale werkgroepen van ondernemers, bewoners en verenigingen komen met initiatieven. Dat levert steeds meer concrete projecten en ideeën op om deze eerder vergeten watertransportweg te veranderen in een plek voor recreatie.

Jaarlijks evenement

Doel is dat de Kanaalweek een jaarlijks evenement wordt met regionale en op den duur landelijke bekendheid. De lokale werkgroepen willen het publiek laten kennismaken met wat zij bijzonder vinden aan het Apeldoorns Kanaal. De Kanaalweek is een platform om het kanaal met een frisse blik te beleven. Het is niet alleen een industrieel erfstuk, maar biedt nieuwe kansen voor recreatie, natuur en onze leefomgeving. Door de beleving jaar op jaar te laten groeien, ontstaat een prachtige schakel van vermaak.

 [BtD1]Link: www.beleefhetkanaal.nl

Terug naar nieuwsoverzicht