Is uw kind een Fietsheld? Doe mee aan de Fietshelden Campagne

3-4-2019 Logo Fietsheld

Hoe maken we fietsen voor kinderen leuker, makkelijker of veiliger? De Fietshelden Campagne daagt basisschoolkinderen uit om dit te verzinnen. De campagne loopt tot 5 mei 2019 en is onderdeel van de campagne Heel Gelderland Fietst.

Fietsen veiliger en leuker maken

De Fietshelden Campagne daagt kinderen uit om na te denken. Over de fiets als vervoermiddel, om vaker te fietsen en om oplossingen te bedenken voor problemen die ze tegenkomen op de fiets. Zo laten we straks meer kinderen veilig en zelfstandig fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid. Een beetje extra beweging voordat school begint helpt kinderen om beter te leren en gezond te blijven.

Win een fiets

Alle kinderen in de provincie Gelderland kunnen meedoen aan de campagne en een idee insturen. De Fietsheld verzint een idee dat fietsen veiliger, leuker of makkelijker maakt. Wie weet wint uw kind met zijn/haar idee een super coole fiets! Meedoen? Dat kan tot uiterlijk 5 mei 2019 via www.fietshelden.org.

Zelf een fietsidee maken op een Designathon

Naast de fietsheldencampagne organiseert Heel Gelderland Fietst de komende periode speciale Fietshelden Designathons. Gelderse scholen zetten hiermee verkeersveiligheid, gezondheid en beweging op de agenda.  Kinderen verzinnen, bouwen en presenteren hun prototypes onder begeleiding van specialisten. Scholen en andere instanties kunnen zich gratis opgeven door een e-mail te sturen naar rosa@fietslabgelderland.nl Scholen die meedoen krijgen hulp van Fietslab Gelderland om het fietsen rondom de school te verbeteren.

Heel Gelderland Fietst

De campagne Heel Gelderland Fietst heeft als doel om het fietsgebruik in de provincie Gelderland te laten groeien van 26% in 2018 tot 35% in 2030. Om die ambitie waar te maken hebben we frisse blikken nodig. FietsLab Gelderland zorgt binnen de Heel Gelderland Fietst campagne voor innovatieve campagnes, pilots en projecten om het fietsgebruik te stimuleren.

Terug naar nieuwsoverzicht