Inspirerende sprekers en excursies

12-9-2019 interview met 3 mensen op schommel

Op 6 november 2019 vindt de Dag van Gelderland plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn. Leer van zeer diverse sprekers, zoals een wereldreizigster en de Rijksbouwmeester. En bezoek plaatsen waar u anders niet mag komen. Praat u mee over energietransitie, biodiversiteit en het vestigingsklimaat in Gelderland?

Geen Dag van Gelderland is compleet zonder inspirerende sprekers en onderwerpen. Maak bijvoorbeeld kennis met wereldreizigster Manon Ossevoort die op een tractor naar de Zuidpool reed. Wat bracht dat haar? Ad Verbrugge bespreekt de vraag: wat betekent het om samen invulling te geven aan een samenleving? Of laat u bijpraten over het vinden van balans tussen natuur en landbouw. Tussen voedselzekerheid en behoud van biodiversiteit.

Floris Alkemade

Tussendoor slaat architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade een brug tussen de 3 onderwerpen energietransitie, biodiversiteit en het vestigingsklimaat. Als curator van het middagprogramma neemt hij u mee in zijn kijk op de onderwerpen.

Op excursie naar nieuwe initiatieven en ontwikkelingen

Kunt u niet wachten tot het middagprogramma begint? Vanaf 10.00 uur starten we met verschillende excursies en workshops. Ga mee op ontdekking en raak geïnspireerd. Wandel bijvoorbeeld mee over Landgoed Woudhuis. En zie hoe het leer-werkbedrijf dit landgoed als levend lab gebruikt voor educatie en recreatie. Bezoek een onderstation van Alliander, een plek die normaal niet te bezoeken is. Daar wordt elektriciteit getransformeerd naar hoogspanning naar middenspanning. Of laat je inspireren door de gemeente Ermelo. Kijk hoe zij Wijk-West aardgasvrij maakt, samen met de bewoners en woningcorporatie UWoon.

Voor een breed publiek

We organiseren de Dag van Gelderland elk jaar voor een breed publiek. Komt u bijvoorbeeld uit het Gelderse bedrijfsleven, het onderwijs of een landbouworganisatie? Dan bent u van harte welkom. Ook nodigen we deelnemers vanuit bewonersinitiatieven, de woningsector, milieuorganisaties, ngo’s en zorg-, welzijns- en sportinstellingen uit. De Dag van Gelderland is een mooie gelegenheid om uw netwerk te verbreden!

Meld u aan

Bent u nieuwsgierig? Op de website van de Dag van Gelderland vindt u meer informatie over het congres. Het volledige programma is rond 19 september 2019 beschikbaar op onze site. Ook kunt u zich alvast inschrijven zodat u binnenkort de uitnodiging ontvangt.

Terug naar nieuwsoverzicht