Onderwijs en Arbeidsmarkt 2021

'Innovatiehuis Noord-Veluwe: 3 aansprekende praktijkcases' (online)

Sessie 23 september 2021 van 09.50 uur tot 10.45 uur

De arbeidsmarkt was, is én blijft krap en treft ook steeds meer beroepsgroepen. Corona heeft dit slechts tijdelijk onderdrukt. Hoe kunnen we ons werk slimmer organiseren en onbenut arbeidspotentieel benutten? In deze sessie komt een drietal aansprekende praktijkcases aan bod. De sessie wordt door Ingeborg Lups-Dijkema van Veluwe Portaal en Marieke op de Weegh van RCT Gelderland, beide partner van Innovatiehuis Noord-Veluwe, gegeven.

Veluwe Portaal en Kolmer Elektromotoren uit Putten laten zien dat Anders werven loont. Door te kijken naar groeipotentieel en leervermogen van een kandidaat en niet naar ervaring, wordt de vijver van talenten een stuk groter.

RCT Gelderland gaat in gesprek met Inclusief Groep en Hellebrekers uit Nunspeet over inclusieve technologie. We laten zien hoe innovatieve technologieën ingezet kunnen worden om mensen werk te leren en te laten uitvoeren waar ze eerst niet toe in staat waren.

Dat samenwerken loont, laat ook de laatste case zien, waarin Landstede Startcollege en Techniek Academie met een intensief scholingstraject en het aanleren van gerichte vak- en taalvaardigheden, statushouders succesvol aan het werk helpen in de techniek, zoals bij Holland Dredge Design uit Harderwijk. 

Deze sessie is online. U hoeft zich hiervoor niet apart in te schrijven via het aanmeldformulier. 

Er zijn geen plaatsen beschikbaar.