Inclusie van diversiteit binnen de provinciale organisaties

openbaar | door provincie Gelderland


4 maart 2021 van 10.00 uur tot 11.00 uur


Informatie

Diversiteit en inclusie zijn wereldwijd actuele thema’s. Ook voor onze organisaties.

De cao-partners gaven bij de totstandkoming van de cao provinciale sector aan dat diversiteit binnen onze organisaties belangrijk is. Ze spraken af om een landelijke themadag te organiseren waarop alle organisaties binnen de provinciale sector dit thema samen kunnen verkennen. Met dat doel organiseert een projectgroep 4 interactieve online sessies met als rode draad 'inclusie van diversiteit'. 

Het programma

Klik op de onderstaande link om je voor de betreffende sessie aan te melden.

  1. Tijdens de 1e interactieve sessie op woensdag 13 januari 2021 van 9.30 uur tot 11.00 uur vertelt Esther Mollema hoe het zit met bewuste en onbewuste vooroordelen. In een gesprek onder leiding van Malika Elmouridi komen we meer te weten over hoe ons brein werkt, en dat iedereen ‘mindbugs’ heeft en ‘biased’ is. Exclusie gaat immers van nature maar inclusie is gelukkig te leren. Inclusie is namelijk net een spier die je kunt trainen. Het is voor deze sessie niet toegestaan om de sessie of delen hiervan te delen op social media.
  2. In de 2e sessie op donderdag 21 januari 2021 neemt Mardjan Seighali (directeur bestuurder van Stichting UAF) ons mee in haar inspirerende levensverhaal waarin inclusie de rode draad vormt. Is inclusie werkelijk in alles te vinden?
  3. Donderdag 11 februari 2021 staat de 3e sessie helemaal in het teken van de kunst afkijken. Maar liefst 6 inspirerende gasten vertellen wat zij binnen hun rol en invloedsfeer doen om inclusie te versterken.
    Aansluitend op de plenaire livesessie van 11 februari 2021 van 11.15 uur tot 12.00 uur gaan de gasten tijdens een parallelle sessie in op de vragen van de deelnemers. Wil je weten welke concrete stappen jij kunt zetten om inclusie te versterken, zorg dan dat je erbij bent!
  4. Op donderdag 4 maart 2021 hebben we in de 4e sessie een moedige stoorzender te gast, de projectgroep vertelt over de samenwerking en geeft een doorkijk naar wat er komt. En om je een totaalbeeld te geven van wat er al is geweest, geven we een originele samenvatting van de 4 sessies.

Aanmelden

In deze interactieve sessies staan leren en meedoen centraal. Wil je geïnspireerd raken en ontdekken welke impact jij kan maken? Meld je aan en zorg dat je erbij bent, want inclusie start met jou!
Bij aanmelding voor alle sessies maak je kans op een boek van een van de sprekers!

Deelname is gratis.
LET OP!! Opgeven kan door op de link in het bovenstaande programma te klikken. Je ontvangt een aantal dagen voor de live-uitzending een e-mail met een link om deel te nemen.

Over de foto

Ronald Schimmel, Zwarte Zon, 2010 zeefdruk

De provinciale kunstcollectie bevat 2 werken van Roland Schimmel (1954): de in 2019 gemaakte muurschildering ‘Spectral Matter’ en de zeefdruk ‘Zwarte Zon’. Beide werken laten de beschouwer ervaren dat er meer is tussen zwart en wit, namelijk een heel spectrum aan nuances die je niet op het 1e gezicht waarneemt, maar wel wanneer je beter kijkt.

In zijn kunstwerken onderzoekt de in Arnhem wonende kunstenaar Roland Schimmel de interactie tussen het oog en de hersenen. Hij maakt gebruik van het verschijnsel dat optreedt als je intensief naar een voorwerp kijkt, een nabeeld. Hij brengt je daarmee in verwarring en laat je twijfelen aan je eigen waarneming. Wat zie ik eigenlijk??

Provincie Gelderland verzamelt en presenteert kunst van kunstenaars die een band met Gelderland hebben. Meer dan voorheen verbreden we onze horizon: we letten op de diversiteit van de kunstenaars en de verbeelde thema’s. De provincie is ambassadeur voor de Gelderse beeldende kunst en streeft naar een hoogwaardige kunstcollectie die betekenisvol en zichtbaar is voor een breed publiek, in het Huis der Provincie en daarbuiten.