In oktober groot onderhoud aan de N322 tussen Rossum en Beneden-Leeuwen

1-10-2021

Provincie Gelderland start op maandag 11 oktober 2021 met het groot onderhoud aan de N322 tussen de rotondes met de N831 in Rossum en de N8323 in Beneden-Leeuwen. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 29 oktober en vallen uiteen in 2 delen. Tussen de rotonde  Beneden-Leeuwen (N323) en Van Heemstraweg 131 in Dreumel krijgt de weg nieuw asfalt. Ook worden bij een aantal inritten verhardingen vervangen en krijgen fietspaden op een aantal plekken nieuw rood asfalt. Op het deel van de Van Heemstraweg 131 in Dreumel tot aan de rotonde in Rossum, worden parkeerhavens (aan de N322) verwijderd of omgebouwd tot pechhavens. 

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is de N322 afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleidingsroute voor doorgaand verkeer gaat via de Prins Willem-Alexanderbrug (N323), A15, A2, N322 (tot rotonde Rossum). Deze route staat met borden langs de weg aangegeven. Bestemmingsverkeer en fietsers worden lokaal omgeleid. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. De actuele werkzaamheden en omleidingsroutes vind je via de pagina van bereikbaargelderland.

Verkeershinder beperken

Werken aan de weg en verkeershinder provincie Gelderland werken samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Provincie Gelderland probeert de hinder zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen via borden én verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn.

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de pagina over de N322

Terug naar nieuwsoverzicht