Huis der Provincie

Huis der Provincie

Provincie Gelderland werkt in het Huis der Provincie. Het werd in 2007 tot Rijksmonument benoemd vanwege de bijzondere architectuur en de kunst. In 2015 startten renovatiewerkzaamheden en kwam er een nieuw gebouw. Vanaf juli 2017 werken we weer vanuit het Huis der Provincie. Het Huis is deels een openbaar gebouw en daarmee voor iedereen toegankelijk.

Rondleidingen door het Gelders Huis

In verband met COVID-19 geven we geen rondleidingen door het Huis der Provincie zolang we zijn gebonden aan de 1,5-meter-regel.
Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 11 september 2021 kunnen er wel rondleidingen worden gehouden (onder voorbehoud en met in achtneming van de dan geldende COVID-19-maatregelen.

U kunt tijdens de openingstijden het openbare gedeelte van het gebouw bezoeken. We zijn open op maandag tot en met donderdag van 7.30 - 18.00 uur en vrijdag van 7.30 - 17.00 uur. Ook kunt u het gebouw bezoeken aan de hand van een rondleiding.

Er zijn 3 soorten rondleidingen:

  • Algemene rondleiding door het monument. U bezoekt onder begeleiding van ervaren rondleiders onder andere de Noord- en Zuidgalerij, de Sabelspoort en de Statenzaal waar het provinciebestuur, Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten vergaderen.
  • Kunstrondleiding. De Provincie Gelderland verzamelt werk van kunstenaars die een band met Gelderland hebben en toont een breed overzicht van de Gelderse hedendaagse kunst van de afgelopen 40 jaar. Tijdens de rondleiding lichten we een selectie van de collectie uit en vertellen we over het nieuwe kunstinrichtingsplan. U kunt zich ook aanmelden via de evenementenkalender.
    Groepen vanaf minimaal 10 personen kunnen zich (naast de vaste data) aanmelden voor een kunstrondleiding via onderstaand vragenformulier.
  • Scholierenrondleiding met het Statenspel.

De rondleidingen zijn op aanvraag en duren ongeveer 1 uur. De scholierenrondleiding neemt meer tijd in beslag in verband met het Statenspel.

U kunt een rondleiding aanvragen via het vragenformulier. Wij nemen dan contact met u op over de mogelijkheden.

Virtuele rondleiding

Door te klikken op de pinnetjes, kunt u virtueel door het gebouw lopen.

Lees de virtuele tour (PDF 370 kB)