Hilvers Gelders familiebedrijf 2018

22-11-2018 Mona Keijzer reikt prijs uit

Bakkerij Hilvers uit Arnhem is uitgeroepen tot Gelders Familiebedrijf van het jaar. De award werd 21 november 2018 uitgereikt door staatssecretaris Mona Keijzer.

Maatschappelijk betrokken

Hilvers is al 250 jaar een begrip in Arnhem en omgeving. Het bedrijf heeft 14 winkels in de stad waar 12 familieleden werken. Volgens de jury laat Hilvers precies zien wat familiebedrijven uniek maakt. Statenlid Daisy Vliegenthart (CDA): ‘Zij zijn echt bezig om iets terug te doen voor de samenleving. Ze werken samen met de Voedselbank en geven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om weer aan het werk te gaan.’

Investeren in de toekomst

Met de award vragen het Gelders Familiebedrijven Gilde en provincie Gelderland aandacht voor familiebedrijven als ’ruggengraat' van de regionale economie. Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘Familiebedrijven zijn duurzame bedrijven. Ze kunnen tegen een stootje, staan met beide benen in de samenleving en investeren in een duurzame toekomst.’ Twee op de drie bedrijven in Gelderland zijn familiebedrijven. Samen zorgen ze voor een derde van de werkgelegenheid in de provincie.

Logistiek, wijn en Joppiesaus

Bakkerij Hilvers is de eerste winnaar van de familiebedrijven-award. De andere genomineerden waren: Melis Logistics uit Duiven, wijnhuis Robbers & van den Hoogen uit Arnhem en snackproducent Elite uit Neede, onder andere bekend van de Joppiesaus.

Terug naar nieuwsoverzicht