Het Eurovisie Songfestival: Celebrate Freedom in Gelderland!

11-7-2019 ESF Gelderland

Samen met ‘The Voice’ zanger Lain Barbier en een bus vol songfestivalfans, brachten provincie Gelderland en gemeente Arnhem hun bidbook voor het Eurovisiesongfestival naar Hilversum. Daarmee stellen ze zich officieel kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Burgemeester Ahmed Marcouch overhandigde het bidbook officieel aan Shula Rijxman. Het was verpakt in de stof van de outfit waarin Duncan dit jaar het Songfestival won.

Gelredome

Naast Arnhem dienden nog 4 steden een bidbook in. De organisatie maakt 15 augustus 2019 de keuze bekend. Als het songfestival naar Gelderland komt, is Vitesse onder goede voorwaarden bereidt om de laatste wedstrijden van het seizoen in een tijdelijk stadion buiten het Gelredome te spelen.   

Grandioos feest

Gedeputeerde Jan Markink: ‘Gelderland en Arnhem hebben de mooiste natuur, prijswinnende architectuur en de grootste muziektempel van Nederland. We weten hier heel goed hoe we van een muziekfestijn een grandioos feest voor iedereen kunnen maken. En bovendien je kent het gezegde: waar 2 honden vechten om een been…’

34.000 plaatsen in Gelredome

Een van de beste troeven van Arnhem is het Gelredome. Het is het grootste theater van Nederland met een intieme sfeer. Daardoor is dit de perfecte locatie voor het Songfestival. De organisatie van het Songfestival eist plek voor minimaal 10.000 mensen. In het Gelredome kunnen 34.000 gasten live meegenieten van het evenement. De kaartverkoop kan daardoor veel opleveren.

Celebrate Freedom

Arnhem en Gelderland willen het Songfestival combineren met de viering van 75 jaar vrijheid. Daarom het thema Celebrate Freedom. Ahmed Marcouch: ‘Arnhem heeft een bijzondere geschiedenis met Europa. De hele stad voelt tot in zijn tenen dat vrijheid en verbinding het vieren waard zijn. Daarom is het Songfestival hier ook zo geliefd. Zowel vanwege de vrolijke competitie tussen Europese landen, als het bijzondere publiek dat blijmoedig zijn vrije bestaan viert.’

Terug naar nieuwsoverzicht