Heel Gelderland Fietst

Man op fiets

Veel Gelderlanders gebruiken de fiets als dagelijks vervoermiddel. Om álle Gelderlanders op de fiets te krijgen, hebben we de campagne ‘Heel Gelderland Fietst’. Want fietsen draagt bij aan prettig wonen, werken, studeren en ontspannen.

De fiets is er voor iedereen

Fietsen is goed voor uw gezondheid, de lucht die u inademt en plek waar u woont. We zijn ons er niet altijd van bewust dat de fiets zoveel voor ons betekent. Een groot deel van de Gelderlanders groeit op met de fiets. Maar niet iedereen. Daarom starten we met gemeenten en maatschappelijke organisaties, de campagne ‘Heel Gelderland Fietst’. We ontwikkelen en onderzoeken kansen en ideeën in ‘Fietslab Gelderland’.

Fietsen brengt mensen bij elkaar

Met de campagne ‘Heel Gelderland Fietst’ brengen we mensen met elkaar in contact. De fiets zetten we in als middel om mensen met elkaar te verbinden. Dat levert ongetwijfeld leuke en bijzondere ontmoetingen op. Denk maar aan een fietsdocent die mensen weer leert fietsen. Of een moeder die het kinderfietsje waar haar kind te groot voor is doorgeeft aan een kind zonder fiets. Zo zijn er tal van mogelijkheden om, via de fiets, mensen met elkaar te verbinden.

De eerste 3 projecten van start

Binnen de campagne ‘Heel Gelderland Fietst’ gaan we van start met 3 projecten:

  1. Alle kinderen kunnen fietsen. Zorgen dat ieder kind een fiets heeft en kan leren fietsen.
  2. Ouderen gezond en veilig op de fiets. Voorlichting en begeleiding voor mensen die met de e-bike fietsen.
  3. Nieuwe fietsers. Mensen die nooit hebben gefietst, niet meer fietsen of niet gewend zijn aan het verkeer in Nederland maken kennis maken met de voordelen van fietsen.

Laat uw eigen fietsplan slagen bij Fietslab Gelderland

Draagt u bij aan ‘Heel Gelderland Fietst’? U kunt in het eerste fysieke Fietslab Gelderland op Station Arnhem Centraal terecht om aan de slag te gaan met de fiets. Het Fietslab is een werkplaats waar u in gesprek kunt met inwoners van de provincie Gelderland en fietsprofessionals. U werkt bij het Fietslab aan programmering op fietsgebied, organiseert zelf sessies rond het thema fietsen en deelt natuurlijk ideeën en ervaringen met het Fietslab en het grote publiek. Fietslab Gelderland is regelmatig geopend voor evenementen, projecten en werksessies. Neem contact op met Femke Hulshof voor de openingstijden.