Heel Gelderland Fietst

Man op fiets

Veel Gelderlanders gebruiken de fiets als dagelijks vervoermiddel. Met de campagne ‘Heel Gelderland Fietst’ willen we alle Gelderlanders aan het fietsen krijgen. Want fietsen draagt bij aan prettig wonen, werken, studeren en ontspannen.

De fiets is er voor iedereen

 De campagne Heel Gelderland Fietst geeft de fiets een belangrijke rol voor een betere bereikbaarheid van stad én dorp en andere maatschappelijke vraagstukken, bijvoorbeeld het verbeteren van luchtkwaliteit en gezondheid en welzijn. De provincie Gelderland zet dan ook vol in op de fiets. Samen met inwoners van Gelderland en experts zoeken we naar nieuwe ontwikkelingen en worden projecten opgezet die fietsen aantrekkelijker maken. Zo kunnen we werken aan een schonere lucht, betere bereikbaarheiod van steden en dorpen en veilige straten waar kinderen kunnen spelen. Het doel van de campagne is om het fietsgebruik in de provincie Gelderland te laten groeien van 26% nu naar 35% in 2030.

Doelgroepen

De campagne Heel Gelderland Fietst richt zich met name op kinderen, ouderen en nieuwe fietsers. Lees meer over wat we doen om deze doelgroepen te bereiken. (PDF 270 kB).

Kinderen

Jong geleerd is oud gedaan. Zo wil de campagne ervoor zorgen dat ieder kind een fiets heeft en kan leren fietsen. Kinderen meer laten bewegen en zorgen dat zij veilig naar school kunnen fietsen is een zaak waar Heel Gelderland Fietst zich hard voor wil maken.

Ouderen

Ouderen fietsen steeds meer, onder andere door de opkomst van de e-bike. Maar er komen regelmatig ongelukken voor met oudere fietsers. Door voorlichting en begeleiding kunnen ouderen met e-bikes veilig (blijven) fietsen.

Nieuwe Fietsers

Nieuwe fietsers hebben nooit gefietst, kunnen niet meer fietsen of zijn niet gewend aan het verkeer in Nederland. Zij maken kennis met de voordelen van fietsen. Fietsen betekent vrijheid en mogelijkheden. Om te kunnen solliciteren of om bijvoorbeeld naar vrienden te gaan.

Fietslab Gelderland ondersteunt en bedenkt plannen

Draagt u bij aan ‘Heel Gelderland Fietst’? U kunt bij Fietslab Gelderland terecht om aan de slag te gaan. In FietsLab Gelderland zoeken we continu naar diepere inzichten om een toekomst te realiseren waarin de fiets centraal staat. We halen de inzichten op door in gesprek te gaan met experts en liefhebbers en door ervaringen uit te wisselen. Hiermee ontwerpen we baanbrekende ideeën en inspireren we Gelderlanders om ze te realiseren.

Voor meer informatie, bekijk de website van FietsLab Gelderland, bekijk de brochure (PDF 638 kB) of stuur een mail naar norbert@bycs.org.