Groen licht voor ouderencentrum in Winterswijk

24-10-2019 Heftruck bij start verbouwing

Het woon- en ontmoetingscentrum ’t Gasthuus in Winterswijk opent medio 2020 eindelijk de deuren. Gedeputeerde Peter Kerris geeft woensdag 23 oktober 2019 het startsein voor de verbouwing. Met steun van het nieuwe Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij (OHG) van provincie Gelderland en OostNL is de financiering van de verbouwing rond gemaakt.

Nieuwe woningen

Het voormalige kantorencomplex aan de Gasthuisstraat staat al jaren leeg. Woningcorporatie De Woonplaats en Stichting Naoberhuizen tekenden in 2017 een koopovereenkomst voor de herbestemming van het pand. De verbouwing levert 18 nieuwe appartementen voor senioren en een ontmoetingsruimte voor ouderen op.
De verbouwing liep vertraging op omdat de financiering nog niet rond was. Het project was te kleinschalig om in aanmerking te komen voor een eigen financiering. Met een lening van het Ontwikkelings- en Herstructuringsfonds kan de verbouwing nu van start. 

De leegstand te lijf

De verbouwing van ’t Gasthuus is de eerste lening die het Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij Gelderland (OHG) verstrekte. Het fonds is opgericht om leegstaande gebouwen en verouderde werklocaties een nieuwe toekomst te geven. Niet alleen door het verstrekken van leningen, maar ook meehelpen bij de planvorming. OostNL voert de OHG uit. 

Betaalbaar wonen

Provincie Gelderland zet €18,5 miljoen in voor projecten van de Ontwikkelings- en Herstructureringsmaatschappij. Hiermee maken we (ver)bouwprojecten mogelijk die geen volledige financiering kunnen krijgen in de particuliere sector. Gedeputeerde Peter Kerris: ‘’t Gasthuus laat zien waar het OHG fonds voor bedoeld is. Met het nieuwe fonds gaan we de leegstand in Gelderland te lijf, maken we werklocaties klaar voor de toekomst en geven we starters en ouderen een betaalbaar dak boven hun hoofd’.

Ontwikkelkracht

Fondsmanager Ron de Gruyter (OHG): ‘De druk was hoog. Door het project vanuit een andere invalshoek te bekijken kon OHG vrij snel samen met alle betrokkenen tot een succesvolle aanpak komen. Wij noemen dat ontwikkelkracht. Bij ‘t Gasthuus leidt het tot verbetering van de leefomgeving, bestrijding van leegstand, inspelen op een woonbehoefte en het leidt tot nieuwe arbeidsplaatsen. Hier komt het allemaal samen’.

Terug naar nieuwsoverzicht