Digitaal stemmen vanaf 3 maart a.s. (en daarom een training)

9-2-2021

Vanaf 3 maart 2021 gaan PS stemmen via de applicatie Notuvote (onderdeel van de vergaderapplicatie van Notubiz). Het Presidium heeft hiertoe besloten nu Notubiz de mogelijkheid van de zogenoemde 2 Factor Authenticatie heeft toegevoegd. De handleiding vindt u op onze website. Wij raden u met klem aan deze mogelijkheid in elk geval voorafgaand aan PS-vergaderingen in te stellen, om het stemmen zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Let op: de 2F Authenticatie geldt alleen voor het SIS op www.gelderland.nl/stateninformatie. Het is niet mogelijk om dit in te stellen voor de app Notubox op uw tablet.

U kunt hier alvast een filmpje van Notubiz bekijken over het stemmen in de praktijk.

Vorig jaar hebben we al eens geoefend, en gemerkt dat het stemmen niet moeilijk is. Dat is niet veranderd met de invoering van de 2FA maar ook bij ons was de kennis wat weggezakt.

Om het geheugen wat op te frissen houden we op 17 februari a.s. op drie momenten verspreid over de dag een korte workshop: om 9.30u, 12.30u en 16.30u. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden; u kiest gewoon een tijdstip dat u het best uitkomt. We verzoeken u op een van deze momenten even langs te komen, zodat we op 3 maart niet voor verrassingen komen te staan in een vergadering die live uitgezonden wordt.

U ontvangt binnenkort de linken naar de digitale bijeenkomsten.