Goede herstart treinverkeer Arnhem – Winterswijk

12-8-2019 Trein rijdt op het spoor

De werkzaamheden aan het dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam en het vernieuwen van het spoor tussen Didam en Wehl zijn volgens plan verlopen. Na meerdere testritten rijden de treinen tussen Arnhem en Winterswijk vanaf maandagochtend 12 augustus 2019 over het vernieuwde traject weer volgens dienstregeling.

De Liemers en de Achterhoek beter bereikbaar

Provincie Gelderland werkt aan het verbeteren van de spoorlijn samen met gemeenten Zevenaar, Montferland en Doetinchem, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en vervoerders Abellio, Arriva en Breng. Treinen kunnen door de spoorverdubbeling en de vernieuwing sneller rijden en de voertuigen kunnen elkaar tussen Zevenaar en Didam passeren. Dit zorgt voor minder reistijd, minder kans op storingen en meer overstaptijd voor reizigers op station Arnhem naar de rest van Nederland. Met als resultaat een betere dienstregeling op het traject Arnhem-Winterswijk.

Megaklus tijdens de zomer

Sinds begin 2019 werkt Strukton Rail aan de verbeteringen van het spoor. Met grote werkzaamheden tijdens de 18-daagse treinvrije periode tussen 25 juli en 11 augustus 2019. Dag en nacht werkten honderden medewerkers met zwaar materiaal aan het spoor. Het weekend voordat het dubbelspoor in gebruik werd genomen zijn diverse testritten gemaakt. De eerste dagen dat het spoor in gebruik is, houdt ProRail extra hulptroepen paraat om bij een storing snel in te kunnen grijpen.

Forse investering in de regio

Jan van der Meer, gedeputeerde openbaar vervoer: ‘Gelderland heeft fors geïnvesteerd in deze spoorlijn. Het is de ruggengraat voor de bereikbaarheid van De Liemers en de Achterhoek. En met fantastisch resultaat. Wat een technisch kunstwerk. De tijdswinst op de spoorlijn die we door de spoorverbetering boeken betekent veel, zeker als je iedere dag de trein pakt naar je werk of opleiding. Ik wil alle partners en medewerkers bedanken voor hun inzet en samenwerking. We zijn nog niet helemaal klaar én we hebben met de RegioExpres nog meer plannen voor deze spoorlijn. Zodat nog meer mensen gebruik gaan maken van deze duurzame vorm van vervoer.’

Terug naar nieuwsoverzicht