GiveAgo winnaar Gelderland Arbeidswijs

13-12-2018 Conny Bieze en de winnaar

GiveAgo van Etienne Lieben is de winnaar van Gelderland Arbeidswijs 2018. Met Gelderland Arbeidswijs zoeken we nieuwe ideeën voor de arbeidsmarkt van de toekomst. GiveAgo is een app met filmpjes en verhalen die scholieren helpt met het zoeken naar een studie of baan met passie. GiveAgo is eveneens de winnaar van de publieksprijs. Gedeputeerde Conny Bieze reikte de prijzen uit.

Technologische revolutie

Gelderland Arbeidswijs is een open innovatietraject dat uitdaagt om met nieuwe oplossingen te komen voor de tekorten op de arbeidsmarkt. Het thema van de editie van 2018 is: 'Technologische Revolutie! Nieuwe kansen voor leren en werken'.
Gedeputeerde Conny Bieze: ‘De economie verandert razendsnel door digitalisering en robotisering. Het werk verandert mee. Nieuwe banen vragen nieuwe vaardigheden. Met Gelderland Arbeidswijs zoeken we nieuwe oplossingen voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

Gelderland Arbeidswijs

Van de 22 inzendingen bereikten er 5 de finale: GiveAgo, Codeclub Gelderland, BuitenGewoonWerk, Toegankelijk Internet voor Iedereen en Naar een Toekomstbestendig Retail. Zij ontvingen €1500 om hun idee verder uit te werken.
Tijdens de finale verrasten de finalisten de jury met inspirerende pitches. GiveAgo wint de hoofdprijs van €10.000 en professionele begeleiding bij de doorontwikkeling van het idee door WiseUp Consultancy. De publieksprijs van €2500 gaat eveneens naar GivAgo.

GiveAgo: kies voor een baan met passie

Etienne Lieben van GiveAgo: ‘Nog te vaak worden studiekeuzes gemaakt op advies van je ouders of bekenden. Dit zijn vaak verkeerde keuzes die leiden tot stress, teleurstelling en gebrek aan motivatie. De app van GiveAgo deelt passies van stagiairs en vakmensen door vlogs. Deze vlogs worden geüpload in de GiveAgo app. Door te swipen bouw je een persoonlijk profiel met jouw interesses. Interesses die je inzet voor het maken van de studiekeuze die bij je past.’
Conny Bieze: ‘Ik weet uit eigen ervaring dat het kiezen van de juiste studie of baan moeilijk is. Jongeren denken in beelden. Met filmpjes en verhalen kan de app van GivAgo scholieren helpen de juiste studie te kiezen om een baan met passie te vinden.’

Terug naar nieuwsoverzicht