Gerecyclede vlaggen in het Huis der Provincie

4-6-2018 Uitzicht vanaf Hdp met vlaggen

State of Fashion en de gemeente Arnhem kleden het Huis der Provincie en de Markt aan met gerecyclede vlaggen in juni en juli 2018. Hiermee steunt provincie Gelderland hun actie REFLAGS.

Vlaggen opnieuw gebruikt

State of Fashion draait dit jaar om recycling en bewustwording rondom de grote verspilling en vervuiling van de mode-industrie. Onder de naam REFLAGS komen er in heel Arnhem vlaggen te hangen. Deze zijn gemaakt van repen vlaggen en banieren die anders na eenmalig gebruik worden weggegooid. Arnhemse organisaties als Vitesse, Introdans, Pathé, Musis, ArtEZ en Gelredome hebben vlaggen gedoneerd. De vlaggen zijn onder meer te zien op Arnhem Centraal, het Modekwartier, de hoofdlocatie van het Fashion & Design Festival Arnhem (FDFA) en De Melkfabriek.

Eerste afvalloze provincie

REFLAGS is een initiatief van Citymarketing Arnhem in samenwerking met State of Fashion en Fashion & Design Festival Arnhem. De provincie is vanuit de onderwerpen cultuur en circulaire economie betrokken bij State of Fashion. We zijn ambitieus in onze ‘groene’ doelstellingen. We willen van Gelderland de eerste afvalloze provincie van Nederland maken.

Terug naar nieuwsoverzicht