Gemeente Wijchen zegt ‘Dankjewel!’ tegen De Pluktuin

1-3-2019 Winnaars nemen de prijs in ontvangst

Gemeente Wijchen reikte op 27 februari 2019 de Dankjeweltaart uit aan de innovatieve Pluktuin Sfeer van Willems. Het echtpaar Willems krijgt de Dankjeweltaart vanwege hun duurzame werkwijze en bijzondere aanpak. Zo’n 160 zogenoemde oogstgenoten, zijn lid van de tuin en kunnen daar hun eigen groente oogsten. Inmiddels is dat een hechte gemeenschap waar ook andere activiteiten plaatsvinden, zoals schoolbezoeken, yogalessen en kookworkshops.

Dankjeweltour

Met het uitreiken van de taart wil de gemeente alle ondernemers bedanken die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie. Het bezoek is onderdeel van de Dankjeweltour. Elke week gaat een gemeente op bezoek bij een bedrijf om een Dankjeweltaart te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse Economie. Rabobank zorgt het hele jaar door voor de taarten die gebakken worden door het Arnhemse familiebedrijf van het jaar, Bakkerij Hilvers.

EER-Award

De Dankjeweltour is onderdeel van een reeks activiteiten die in Gelderland plaatsvinden vanwege de EER Award 2019. Gelderland mag zich in 2019 de meest ondernemende regio van Europa noemen. Die eer delen we met de Regio Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de European Entrepreneurial Region (EER) Award van het Europees Comité van de Regio’s.

We willen de prijs ook benutten om mensen, organisaties, overheden en bedrijven een beetje trotser op Gelderland te maken. Bovendien willen we zoveel mogelijk bedrijven en organisaties betrekken en hen vragen of ze het EER beeldmerk willen voeren. Op www.ondernemengelderland.nl kunnen organisaties en bedrijven het EER beeldmerk downloaden om te gebruiken in hun eigen communicatie.

Dankjeweltaart

Het is tijd voor taart

Provincie Gelderland wil samen met zoveel mogelijk gemeenten en met ondersteuning van de Rabobank de ondernemers in het zonnetje zetten, die Gelderland helpen verduurzamen en groeien. Dat betekent dat wij dit jaar graag elke week een taartje eten met een mooie ondernemer. En wij vragen gemeenten deze ondernemers uit te nodigen.

Meedoen aan de Dankjeweltour

Stuur een mail aan EER2019@Gelderland.nl

Terug naar nieuwsoverzicht