Kat loopt in het gras

Gelderse zwerfkattendag 2019

openbaar | door provincie Gelderland


4 oktober 2019 van 09.00 uur tot 13.00 uur

Huis der Provincie
Markt 11 in Arnhem


Informatie

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk.

In samenwerking met de Stichting Zwerfkatten Nederland organiseren wij op vrijdagochtend 4 oktober de Gelderse zwerfkattendag, een symposium over (verwilderde) zwerfkatten in Gelderland.

Waarom de Gelderse zwerfkattendag?

Zwerfkatten verdienen aandacht! Voor het welzijn van de kat en voor de wilde dieren in de natuur is het beter als alle katten een geschikte eigen plek hebben en niet gaan zwerven. Wat kunnen we samen doen om dit te verbeteren? Heeft u als beleidsmaker bij de gemeente, als verantwoordelijke politicus, als dierenarts of vanuit uw werk bij een terrein beherende organisatie hiermee te maken? Dan willen wij graag met u ideeën en ervaringen uitwisselen. Wellicht is er, of wordt er binnen uw gemeente gewerkt aan een dierenwelzijnsnota, of overweegt u meer in te zetten op het chippen, registreren en neutraliseren van katten. Dit is een kans om elkaars ervaringen te delen.

Praktische hulp en ervaringen delen

Deze dag reiken we u beleidsmogelijkheden aan en helpen u om het zwerfkattenprobleem te beteugelen. De Stichting Zwerfkatten deelt graag haar in heel Nederland opgedane kennis en de provincie legt uit hoe zij er vanuit de bescherming van de biodiversiteit naar kijkt.

Na het plenaire deel kunt u aan twee deelsessies deelnemen.

Voor wie?

Het symposium is bedoeld voor wethouders, beleidsambtenaren, betrokken politici en andere geïnteresseerden van gemeenten, dierenartsen en stakeholders die te maken hebben met katten (huis- en zwerfkatten).

Neem bij vragen contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl


 
Tijdstip Omschrijving
09.00 - 09.30 Inloop
09.30 - 10.00

Opening dagvoorzitter Look Boden van Stichting Zwerfkatten Nederland
Welkom door gedeputeerde Peter Drenth

10.00 - 10.30

Deelsessie ronde 1

10.30 - 11.00 Pauze

11.00 - 11.30

Deelsessie ronde 2

11.30 - 11.45 

Afsluiting

11.45 - 12.30 

Lunch