Gelderse streken beter op de kaart door campagne

Eén van de Gelderse streken. Persoon in klimbos

Gelderland levert je mooie streken! Met deze slogan worden de Veluwe, de Achterhoek, Rivierenland en de regio Arnhem Nijmegen recreatief op de kaart gezet.

Alle recreatie in beeld met campagne Gelderse Streken

Iedereen kent waarschijnlijk slot Loevestein, het Kröller-Müller Museum, het Dolfinarium en Apenheul. Maar Gelderland heeft nog veel meer cultureels, leuks en avontuurlijks te bieden. Denk aan het imposante kasteel Ammersoyen, speel- en doepark De Spelerij, het oerhollandse Watermuseum, de Steengroeve Winterswijk, Pretpark Het Land van Jan Klaassen en het Klimbos Achterhoek in Ruurlo. De campagne 'Gelderse Streken' laat het allemaal zien.

Geldersestreken.nl boordevol leuke tips voor toeristen

In de campagne werkt de stichting Gelderland Toerisme, een samenwerking van 4 regionale toerismebureaus, samen met het toeristische bedrijfsleven. Wij steunen dit initiatief. Meer bezoekers is immers goed voor de provinciale economie. De bijbehorende website Geldersestreken.nl staat boordevol aantrekkelijke cultuur-, uitgaans- en verblijfstips.   

Gelderland als toeristische bestemming op de kaart

Eén van de organisatie die meedoet aan de campagne is Apenheul. Directeur Coen de Ruiter legt uit waarom: ‘Het is belangrijk dat we ons als Gelderse regio's en ondernemingen sterk onderscheiden. Dat we met zijn allen de schouders eronder zetten en Gelderland als toeristische bestemming op de kaart zetten. Daar profiteert de hele provincie en ieder bedrijf, groot of klein, van.’