Gelderse circulaire estafette naar Heerde

17-10-2018 houten estatafettestokje met kindje op achtergrond

Woensdag 17 oktober 2018 wordt het Gelderse circulaire estafettestokje doorgegeven aan Lagemaat Sloopwerken uit Heerde: een duurzame voorloper in de bouw.

In de bouw- en sloopsector kunnen ontzettend veel grondstoffen worden hergebruikt. Voor Lagemaat is het dan ook vanzelfsprekend om bij sloopopdrachten goed te kijken naar hergebruik van materialen. Dit vraagt een andere manier van slopen, maar daardoor behouden de materialen hun waarde. Goed voor de portemonnee, goed voor het milieu!

Heerde circulair

De gemeente Heerde kreeg het estafettestokje al eerder overhandigd. Op 25 september nam wethouder Yasemin Cegerek het stokje in ontvangst op de Regiodag van de Cleantech Regio. Duurzaamheid staat in Heerde al lang hoog op de agenda. Zo liggen op de overheidsgebouwen zonnepanelen, is er een duurzame gemeentewerf gebouwd en is een begin gemaakt met een duurzaam wagenpark. Daarnaast werkt de gemeente onder aanvoering van wethouder Cegerek hard aan een circulaire vorm van afvalinzameling. Het doel is om alle afval dat in de gemeente verzameld wordt, opnieuw te kunnen gebruiken.

Werk maken van afval

Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘Veel Gelderse gemeenten, bedrijven en inwoners werken al hard aan de circulaire economie. Toch is ‘circulair’ voor velen nog een abstract begrip en is niet altijd goed zichtbaar wat er op dit gebied allemaal gebeurt. Met de Gelderse circulaire estafette zetten we het hele jaar door de mooiste circulaire initiatieven in de spotlights om zo iedereen in Gelderland te inspireren meer werk te maken van afval.’

Aanmelden

Het Gelderse Circulaire Estafettestokje gaat van gemeente naar gemeente. Gemeenten kunnen een eigen project maar ook initiatieven van anderen aandragen voor ontvangst van het estafettestokje. Aanmelden van initiatieven kan via info@greencapitalchallenge.nl. Meer informatie vindt u op de website van de gelderse-circulaire-estafette.

Terug naar nieuwsoverzicht