Gelderse Circulaire Estafette naar Overijssel

17-1-2019 Estafette stokje

De Gelderse Circulaire Estafette gaat op 17 januari 2019 naar Overijssel. Gedeputeerde Bea Schouten draagt in Apeldoorn het estafettestokje over aan gedeputeerde Eddy van Hijum van Overijssel. De provincie Overijssel zet de estafette voort.

Werk maken van afval

De Circulaire Estafette is een initiatief van Green Capital Challenges. Gemeenten geven het Circulaire Estafettestokje een jaar lang door. Hiermee zetten ze telkens één of meerdere circulaire initiatieven in de spotlight om anderen te inspireren en om meer circulair te denken en te ondernemen. Werk maken van afval is een belangrijk initiatief.

Van gemeente naar waterschap

In 2018 gaven 25 gemeenten en waterschappen in Gelderland het estafettestokje door: Apeldoorn, Brummen, Rheden, Arnhem, Overbetuwe, Lochem, Bronkhorst, Zevenaar, Wageningen, Duiven, Clean Tech Regio, Voorst, Heerde, Epe, Berkelland, Oude IJsselstreek, Zutphen, Culemborg, Lingewaard, Doetinchem, Waterschap Vallei en Veluwe en Waterschap Rijn IJssel. Het eerste Circulaire Estafettestokje ging naar Apeldoorn voor de circulaire renovatie van woonwijk De Parken. De laatste etappe ging van Culemborg naar Epe waar de gemeente met Waterschap Vallei en IJssel van industrieel afvalwater een bruikbare grondstof maakt.

Afvalloze provincie

Gelderland wil de eerste afvalloze provincie van Nederland zijn. In 2030 moet de circulaire economie in Gelderland zorgen voor €700 miljoen extra omzet, 5000 nieuwe banen en 50% minder grondstofgebruik in de industrie. Kortom, minder afval, meer duurzame groei en meer banen. De Circulaire Estafette wordt in 2019 voortgezet in Overijssel. Deze provincie ondersteunt ondernemers in de omschakeling naar een economie waarin afval tot het verleden behoort.
Lees meer informatie over de circulaire initiatieven.

Terug naar nieuwsoverzicht