Gelders gedeputeerde Christianne van der Wal beoogd minister in Rutte IV

30-12-2021

Christianne van der Wal heeft vandaag haar collega gedeputeerden geïnformeerd over haar beoogd ministerschap voor Stikstof en Natuur in het kabinet Rutte IV. Naar verwachting dient zij in de loop van januari haar ontslag in bij de Commissaris van de Koning van provincie Gelderland.

Commissaris van de Koning John Berends: "Christianne heeft met haar kenmerkende focus en no-nonsense aanpak belangrijke voortgang bereikt in een aantal ingewikkelde dossiers in Gelderland. We danken haar voor haar inzet en wensen haar veel succes in haar nieuwe baan, waar zij met haar Gelderse wortels zal bijdragen aan stappen in dit voor Nederland en ook voor Gelderland belangrijke en ingewikkelde dossier."

“Ik heb met steun van mijn collega gedeputeerden én Provinciale Staten de nodige stappen kunnen zetten in vaak langdurige dossiers. Met pijn in het hart zal ik deze projecten niet meer kunnen afronden. Ik kijk met veel plezier terug op mijn periode als gedeputeerde voor Gelderland. En dat doe ik niet zonder iedereen, met wie ik heb mogen samenwerken, daarvoor enorm te bedanken. Niet alleen in de provinciale organisatie, maar ook alle partners in Gelderland en daarbuiten", aldus Van der Wal.

Christianne van der Wal is sinds 5 juni 2019 namens de VVD Gelders gedeputeerde. Zij is verantwoordelijk voor economie en innovatie, mobiliteit (exclusief openbaar vervoer), luchtvaart, gebiedsagenda Gelderse Corridor en FruitDelta, project Rail Terminal Gelderland en project Beter Bereikbaar Wageningen.

Terug naar nieuwsoverzicht