Focus filmtheater

Gelders Fiets Film Festival

openbaar | door provincie Gelderland


20 september 2019 - 22 september 2019

Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1, 6811 EH Arnhem


Informatie

Heel Gelderland Fietst presenteert op 20, 21 en 22 september 2019 het Gelders Fiets Film Festival omdat de fiets veel meer is dan alleen een vervoermiddel.

Heel Gelderland Fietst presenteert op 20, 21 en 22 september 2019 het Gelders Fiets Film Festival omdat de fiets veel meer is dan alleen een vervoermiddel. Het kan onze steden en dorpen veranderen, het brengt mensen samen en het zorgt voor onvergetelijke verhalen. Dit driedaagse filmfestival in Focus Filmtheater in Arnhem laat de vele kanten van de fiets zien. Met onder andere de Filmpremiere van Het Zwaarsste Verzet, korte films van Go Short, Wonderful Losers, Afghan cycles? Maarten Tjallingii, Eric Corton, Jurre Geluk en Maarten Ducrot en anderen komndigen de films aan aan praten met het publiek over de meerwaarde van fietsen.

Heel Gelderland Fietst

Het Gelders Fiets Film Festival organiseren we in samenwerking met het Focus filmtheater. Het is een initiatief van de campagne Heel Gelderland Fietst van provincie Gelderland. 
In Gelderland is het aandeel van het gebruik van de fiets in het verkeer maximaal 26%, ondanks inspanningen van de overheid en andere organisaties.
Een nieuwe aanpak om dit te verhogen is nodig. Met de campagne Heel Gelderland Fietst zoeken we nieuwe, innovatieve invalshoeken om dit aandeel te laten toenemen tot minimaal 35% in 2030.

Programma

Bekijk hier het volledige programma van Gelders Fiets Film Festival.