Gelderland gastheer derde Toerismetop

11-10-2019 Mensen op het podium bij de Top

De derde Nationale Toerisme Top vindt in 2020 plaats in Gelderland.
Bedrijven en overheden bespreken over het goed en verantwoord omgaan met de toenemende belangstelling van toeristen. Provincie Gelderland is gastheer en organiseert de top samen met het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) en het ministerie van Economisch Zaken en Klimaat. De locatie van de Top wordt Winterswijk.

Peter van ’t Hoog maakte het nieuws deze week zelf bekend. De gedeputeerde van toerisme was aanwezig bij Toerisme Top in het Zeeuwse Vrouwenpolder. Er was veel belangstelling. De organisatie moest bezoekers zelfs onderbrengen in een kleine aangrenzende zaal. Dat belooft dus wat voor Winterswijk.

Grote variatie voor toeristen

Volgend jaar dus een toeristentop in Gelderland, een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Nederland.
De provincie biedt een grote variatie aan mooie:

  • (Hanze)steden
  • dorpen
  • musea
  • landschappen
  • natuurgebieden. 

Gelderland biedt meer

Jaarlijks overnachten er ruim 4 miljoen bezoekers op de Veluwe, de Achterhoek, het Rijk van Nijmegen en het Rivierenland. De provincie steekt bijvoorbeeld veel energie in het vitaal maken van vakantieparken. Ondernemers worden ondersteund in het optimaliseren van hun park. En Gelderland beschermt natuurgebieden door toeristen en recreanten alternatieven aan te bieden.   

Goede gastheer

Gelderse gedeputeerde Peter van ’t Hoog: ‘De Toerisme Top komt dus naar Gelderland, de provincie die breed bekend is vanwege de Veluwe, dé toeristische topregio. Maar ook andere Gelderse streken hebben veel te bieden, zoals de Achterhoek. Daar houden we deze Toerisme Top, om precies te zijn in Winterswijk en omgeving. We willen een goede gastheer zijn. Alle betrokkenen kennen Actieagenda Perspectief 2030. Het plan waarin we gezamenlijk toewerken naar een goede toeristische sector. Ik hoop dat in 2020 de eerste resultaten daarvan gaan worden gepresenteerd’.

Trots

Burgemeester Joris Bengevoord (Winterswijk) is trots: ‘Het is fantastisch dat we de rest van Nederland nu kunnen laten zien wat voor moois Winterswijk en de regio Achterhoek te bieden heeft aan de toeristen’. 

Terug naar nieuwsoverzicht