Gedeputeerden mobiliteit in gesprek met OV-ambassadeurs

4-9-2019 OV-ambassadeurs met gedeputeerden tijdens bijeenkomst

Gedeputeerden voor openbaar vervoer Jan van der Meer (Gelderland), Jan de Reus (Flevoland) en Bert Boerman (Overijssel) spraken maandag 2 september 2019 in Deventer met het team OV-ambassadeurs. Tijdens rondetafelgesprekken kregen zij op persoonlijke wijze kijk op de geweldige inzet van deze vrijwilligers om senioren wegwijs te maken in het openbaar vervoer.

Zij verlagen de drempel voor ouderen om met het OV te reizen

De ruim 30 ambassadeurs organiseren informatiebijeenkomsten, inloopspreekuren en proefreisjes. Zo verlagen zij voor leeftijdsgenoten de ‘drempel’ om met bus of trein te reizen. Op die manier dragen de OV-ambassadeurs hun steentje bij dat ouderen langer mobiel blijven en contacten met hun netwerk kunnen blijven onderhouden.

Jan van der Meer vult aan: ‘Het is zinnig en dankbaar werk. Ik ben blij dat ik dat vandaag met eigen ogen heb mogen zien’. De gedeputeerden waren allen onder de indruk van de betrokkenheid en bevlogenheid van deze ambassadeurs.

Regio OV-Oost en Ervaar het OV

De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel werken intensief samen op gebied van openbaar vervoer; regio OV-Oost. Alle activiteiten van de OV-ambassadeurs staan op Ervaar het OV, het samenwerkplatform van de 3 provincies om het recreatief gebruik van het openbaar vervoer in OV-Oost te stimuleren tijdens daluren. Lees meer op https://www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur/.

Terug naar nieuwsoverzicht