Gedeputeerde Peter Kerris bezoekt Campus Woudhuis

22-10-2019 5 mannen bij Campus Woudhuis

Woensdag 23 oktober 2019 brengt gedeputeerde Peter Kerris een werkbezoek aan Campus Woudhuis in Apeldoorn. De campus is een werk- en leerbedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking. Ze hebben werkplekken in groenbeheer, natuureducatie en horeca. Met steun van provincie Gelderland wordt Campus Woudhuis een proeftuin voor inclusief werken en sociaal ondernemen. 

Campus Woudhuis is een samenwerking van Landgoedcoöperatie Woudhuis, IVN, Natuurmonumenten, ’s Heeren Loo en De Onderwijsspecialisten. De campus biedt mensen met een arbeidsbeperking een plek om te werken en leren in het groen.

Werken en leren

Campus Woudhuis richt zich op mensen met een arbeidsbeperking en leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. De campus ontwikkelt werk- en leertrajecten op maat op het gebied van horeca, natuurbeheer en -educatie. Na 3 jaar stromen de medewerkers door naar een reguliere baan. Hiervoor werkt de campus samen met ondernemers in Apeldoorn en omgeving. 

Groene Proeftuin

Campus Woudhuis wil een groene proeftuin zijn voor inclusief werken en sociaal ondernemen. Hiervoor maken zij gebruik van een kennisplatform, waarbij onderwijs en ondernemer kennis delen over de inzet van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Het platform helpt bij het onderzoeken naar de randvoorwaarden die nodig zijn om het talent van mensen met een arbeidsbeperking maximaal te benutten. 

Het gat in de markt Tijdens het werkbezoek wordt ook het project “Het gat in de markt” gepresenteerd. Met het project 'Gat in de markt' zet Enspiratie BV, in persoon van Theo Duijker, uit Arnhem een kennisplatform van 500 actieve leden op waarin ondernemers en onderwijsinstellingen praktische kennis uitwisselen, zodat de arbeidsrelatie tussen werknemers en (kwetsbare) werknemers verduurzaamt. Dit vormt zo de basis voor een groeiend platform voor inclusief werken in Gelderland. Zij werken nauw samen met het Werkbedrijf Midden-Gelderland en het Instituut GAK. Een online platform is in oprichting.

Iedereen doet mee!

Provincie Gelderland steunt initiatieven om de arbeidsparticipatie in Gelderland te vergroten. Gedeputeerde Peter Kerris: ‘We hebben vakmensen nodig om onze groene ambities waar te maken. Met initiatieven als “Campus Woudhuis” en “Het gat in de markt” benutten we het talent van mensen met een arbeidsbeperking beter. Iedereen doet mee in Gelderland!’

Terug naar nieuwsoverzicht