Fietsstraat Geldersedijk Hattem open

4-11-2019 Wethouder Auke Schipper en gedeputeerde Christianne van der Wal fietsen op een finishlint af

Wethouder Auke Schipper en gedeputeerde Christianne van der Wal openden op 4 november 2019 het nieuwe fietspad Geldersedijk en de fietsstraat parallel aan de Geldersedijk. Ze fietsten samen een deel van het nieuwe tracé. Met het openen van dit deel is de doorfietsroute tussen Hattum en Zwolle klaar.

Doorfietsen

De parallelweg Geldersedijk maakt deel uit van de ‘doorfietsroute’ in het Gelderse fietsnetwerk. Deze doorfietsroute stimuleert het fietsen en zorgt voor een aantrekkelijke verbinding tussen Hattem en Zwolle voor fietsers.

Comfort

Om het comfort voor de fietsers op deze route te vergroten is de parallelweg binnen de bebouwde kom vervangen door beton. Naast het fietspad ligt een apart voetpad.

Fietsstraat

Buiten de bebouwde kom, van de Burg Bijleveldsingel tot aan de Zuiderzeestraatweg, is de parallelweg ingericht als fietsstraat. De fietsstraat is voorzien van rood asfalt, de auto is er te gast en de maximumsnelheid is 30 kilometer per uur. Het project is mede mogelijk gemaakt door onze subsidie.

Gelderse visie mobiliteit

Christianne van der Wal: ’Deze doorfietsroute maakt het doorfietsen aantrekkelijk tussen Hattum en Zwolle. We maken steeds meer kilometers met auto, fiets of ov, terwijl we ook de Co2-uitstoot willen verminderen. Daarom werken we aan de Gelderse visie mobiliteit. Daarin staan onze keuzes hoe Gelderland ook in de toekomst goed bereikbaar te houden met minder CO2-uitstoot.’

Terug naar nieuwsoverzicht