Festival Gelderse Natuurmakers

Openbaar | door Gelderse Natuurmakers


Donderdag 28 juni 16:00 uur - 20:30 uur

Zwitsal Apeldoorn
Vlijtseweg 132 in Apeldoorn


Informatie

Wilt u samen aan de slag met ontwikkeling of beheer van natuur, groen of landschap in Gelderland? Heeft u een goed idee en zoekt u ondersteuning en inspiratie voor uw initiatief? Of kunt u die ondersteuning juist zelf aanbieden vanuit uw eigen vakgebied of organisatie?

Kom dan op 28 juni naar het Festival Gelderse Natuurmakers en deel uw vragen of uw antwoorden. Leer en profiteer van andere Natuurmakers en zet samen de volgende stap.

Inspirerende ideeën

In de oude fabriekshal van Zwitsal gaat dagvoorzitter Marlies Claasen in gesprek met de inspirerende Gelderse initiatieven Buur maakt natuur, Co-Bomen en De TorenTuin. Rinske van Noortwijk (directeur GreenWish) geeft haar visie op de kracht van burgerinitiatieven en op wat zij nodig hebben van overheden om succesvol te kunnen zijn. Gedeputeerde Peter Drenth vertelt waarom Gelderse Natuurmakers waardevol en belangrijk zijn. 

Workshops

Ook zijn er verdiepende workshops. De prachtige initiatieven Emerpark, Marke Gorsselse heide en Arnhem Klimaatbestendig vertellen over hun succes en worsteling. Maar ook zijn er workshops om je ‘skills’ voor een succesvol initiatief bij te schaven: zoals een workshop over de scrum-techniek die gegeven wordt door IVN Gelderland. Daarnaast zijn er workshops over het samenspel tussen groene burgerinitiatieven en overheden: Arjan Klopstra vertelt over het opplussen van crowdfunding als alternatieve manier van financieren van groene burgerinitiatieven. En er is een workshop over tips voor een goede samenwerking tussen burgerinitiatieven en overheden.

Meer informatie en aanmelden

Nieuwsgierig naar wat de Gelderse Natuurmakers nog meer doen? Kijk dan op de website Gelderse Natuurmakers. U kunt zich aanmelden voor het Festival Gelderse Natuurmakers via de website Eventbrite.