Feestelijke start werkzaamheden N316

1-2-2019 Conny Bieze opent de werkzaamheden

Op 31 januari 2019 vierden we met een klein gezelschap, van afgevaardigden van de gemeente, samenwerkende partners en een aantal (ex)grondeigenaren, de feestelijke start van de werkzaamheden N316.

Nieuwe verbinding

De Ontbrekende Schakel vormt een nieuwe directe verbinding tussen de bestaande rotonde Toldijk (N335/N316) en bestaande rotonde Meilanden (N816/N827).

Vleermuizen

Conny Bieze, gedeputeerde van de provincie en wethouder Oscar van Leeuwen van de gemeente Montferland rolden symbolisch een stukje vleermuisscherm af op de Hartjensstraat in het gebied. Hiervoor kozen zij omdat de vleermuizen straks, als ze wakker worden uit hun winterslaap, een andere omgeving hebben. We begeleiden de vleermuizen daarbij zo goed mogelijk. 

Speeches

In Café Restaurant Het Tolhuis in Zeddam gaven Conny Bieze en wethouder Oscar van Leeuwen korte speeches. Daarin kaartten zij onder andere aan dat:

  • Montferland straks een efficiëntere route rijker is,
  • Mensen en bedrijven makkelijker bereikbaar zijn en dat is goed voor de werkgelegenheid,
  • De leefbaarheid beter wordt omdat de kernen ’s-Heerenberg, Zeddam, Lengel en Azewijn minder verkeer te verwerken krijgen.

Ook werden de ecologische maatregelen benoemd.

Grondeigenaren

Conny Bieze vertelde aanvullend dat ze goed begreep hoe lastig dit soort trajecten voor grondeigenaren zijn; een nieuwe weg komt er nu eenmaal niet zonder grond aan te kopen. Ze liet weten dat wij als provincie ons ervan bewust zijn hoe moeilijk dat voor inwoners kan zijn.

Opening

Openstelling van de weg volgt medio 2020.

Terug naar nieuwsoverzicht