Feestelijk opening nieuwe Rondweg Voorthuizen

14-11-2019

De rondweg N303 Voorthuizen is bijna klaar. Iedereen is welkom om deze afronding mee te vieren. Deze feestelijkheden vinden plaats op vrijdagmiddag 22 november 2019 van 13.30 uur tot 16.00 uur op. Locatie is bij het viaduct Schaapsdrift (Wilbrinkbos), op het gemeentelijke deel van de rondweg dat nu nog niet open is.  De provinciale rondweg N303 is al sinds september open.  Wethouder Hans van Daalen en Gelders gedeputeerde voor mobiliteit Christianne van der Wal geven het startsein voor de feestelijkheden. Vervolgens is er een programma met activiteiten voor kinderen.

Programma:

  • 13.30 uur:   Ontvangst op de feestlocatie op de nieuwe Heuvelrandweg ter hoogte     van de voetgangersbrug Schaapsdrift
  • 14.00 uur:   Officiële openingshandeling door de bestuurders
  • 14.30 tot 16.00 uur:   (gratis) activiteiten voor kinderen op en rond de nieuwe weg zoals     stoepkrijten, skelterrijden, schminken en knutselen. Ook staat er een     poffertjeskraam.

Bereikbaarheid

Provincie Gelderland en gemeente Barneveld roepen op om vooral op de fiets te komen. Parkeren is beperkt mogelijk bij het zwembad De Heuvelrand Roelenengweg 41 in Voorthuizen. Vanaf hier is het lopen naar de feestlocatie.

Rondweg

Door het doorgaande verkeer uit het dorp Voorthuizen te halen, is de voormalige N303 in het dorp veel makkelijker en veiliger over te steken en wordt de omgeving stiller. De automobilist die niet in het dorp hoeft te zijn, rijdt dan over de nieuwe rondweg en kan zonder vertraging doorrijden.

Terug naar nieuwsoverzicht