Huis der Provincie

Open Monumentendag Arnhem 2020

openbaar | door provincie Gelderland


12 september 2020 van 10.00 uur tot 16.00 uur


Informatie

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk.

Tijdens Open Monumentendag opent het monumentale Huis der Provincie inclusief de Sabelspoort aan de Markt in Arnhem, haar deuren voor bezoekers.

Volg een rondleiding en proef de sfeer van het gebouw. Bewonder de prachtige kunstcollectie van de provincie en laat u verrassen door de verhalen achter de kunstwerken!

Provincie Gelderland werkt in het Huis der Provincie, dat in 2007 al tot Rijksmonument werd benoemd vanwege de bijzondere architectuur en de kunst. Het Huis is deels een openbaar gebouw en daarmee voor iedereen toegankelijk.

U kunt zich aanmelden voor een

  • Algemene rondleiding door het monument. U bezoekt onder begeleiding van ervaren rondleiders onder andere de Noord- en Zuidgalerij, de Sabelspoort en de Statenzaal waar het provinciebestuur, Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten vergaderen.
  • Kunstrondleiding. De Provincie Gelderland verzamelt werk van kunstenaars die een band met Gelderland hebben en toont een breed overzicht van de Gelderse hedendaagse kunst van de afgelopen 40 jaar. 
  • Koffiemoment met de commissaris van de Koning John Berends, waarbij hij u vertelt over zijn werk en al uw vragen beantwoordt.

COVID-19

Ook tijdens de Open Monumentendag nemen wij de regels van het RIVM in acht. Daarom vragen wij u:

  • vooraf in te schrijven voor een rondleiding (met een maximum van 6 personen per rondleiding);
  • altijd 1,5 meter afstand te houden;
  • de gezondheidschecklijst in te vullen.

gezondheidscheck

Bezoekers vragen wij bij binnenkomst hun naam- en contactgegevens in te vullen voor eventueel brononderzoek voor het geval er iemand – naar later blijkt - aanwezig was met corona.

Neem bij vragen contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl