Erfgoed subsidie voor Loevestein-Munnikenland

12-11-2021

Provincie Gelderland geeft € 107.150 aan het project Doorontwikkeling Loevestein-Munnikenland. De subsidie kan ervoor zorgen dat slotbezoekers ook het nabijgelegen Munnikenland gaan bezoeken.

Dit bedrag is afgesproken in de Regiodeal-project Doorontwikkeling Loevestein-Munnikenland. Leider van dit project is Stichting Museum Slot Loevestein. De beheerders willen een groots plan opstellen. Hiermee maken ze het voor bezoekers aantrekkelijker om het Slot te beleven samen met het omliggende Munnikenland. Het project sluit aan bij Gelderse ambities voor recreatie & toerisme, (wereld)erfgoed en riviernatuur.

Alles dicht bij elkaar

Erfgoedgedeputeerde Peter Drenth: “Een bezichtiging aan Slot Loevestein en het mooie omliggende Munnikenland geeft toeristen de kans om verschillende, bijzondere momenten te beleven tijdens een bezoek. Het mooie Gelderse erfgoed gecombineerd met andere recreatie. Alles dicht bij elkaar, dus praktisch, gevarieerd en duurzaam. Dat sluit goed aan bij ons nieuwe denken om ons Erfgoed breder aantrekkelijk te maken.”

Terug naar nieuwsoverzicht