Eind 2018 start werkzaamheden spoorverbetering Zevenaar-Didam

6-9-2018 Mannen werken aan het spoor

Aannemer Strukton Rail BV gaat het extra spoor van circa 4 kilometer tussen Zevenaar en Didam bouwen. De feitelijke uitbreiding van 1 naar 2 sporen tussen station Zevenaar en Didam komt hiermee dichterbij. De verwachting is dat het nieuwe spoor eind 2019 in gebruik wordt genomen.

Kortere reistijd en minder vertragingen

Voor de 21.000 dagelijkse reizigers op de spoorlijn Arnhem-Doetinchem-Winterswijk is de spoorverbetering belangrijk. Reizgers hebben een kortere reistijd, meer tijd om over te stappen en minder vertragingen.

Extra spoor en tunnel voor fietsers en voetgangers

Aankomende maanden werkt Strukton Rail het bouwplan voor de spoorverdubbeling verder uit. Naast het bouwen van een extra spoor worden maatregelen genomen zodat treinen op het spoortraject tussen Zevenaar en Wehl met een hogere snelheid kunnen rijden. Bovendien bouwt de aannemer een nieuwe tunnel voor fietsers en voetgangers in de Babberichseweg in Zevenaar. Voor de situatie bij de Babberichseweg hebben gemeente Zevenaar en ProRail nog overleg met omwonenden.

Planning en communicatie

Eind 2018 is meer informatie beschikbaar over bijvoorbeeld de bouwplanning, -wegen en -terreinen en de gevolgen van het werk op de omgeving. Dan informeren we ook reizigers en inwoners van Zevenaar en Didam.

Samenwerking

De spoorverbetering tussen Zevenaar en Didam is een gezamenlijk project van ProRail, provincie Gelderland en de gemeenten Zevenaar en Montferland.

Meer informatie

Meer informatie over het project leest u op onze website.

Terug naar nieuwsoverzicht