Eerste Fietslab Gelderland opent op Station Arnhem Centraal

31-5-2018 Jongentje op fiets

Maandagochtend 4 juni 2018 om 8.30 uur is de feestelijke opening van het eerste echte Fietslab Gelderland. Het Fietslab is een werkplaats voor fietsprofessionals voor de campagne Heel Gelderland Fietst.

Fietslab Gelderland

In de werkplaats gaan fietsprofessionals in gesprek met inwoners van de provincie Gelderland. Het Fietslab geeft informatie over de campagne Heel Gelderland Fietst. En het Fietslab biedt ruimte aan fietsprofessionals die willen bijdragen aan fietsprojecten, zelf sessies organiseren rondom het thema fietsen en natuurlijk ideeën en ervaringen delen met het Fietslab en het grote publiek.

Opening 

Wouter de Koning, Programmadirecteur Fiets NS Stations, en Bea Schouten, als gedeputeerde voor de provincie Gelderland verantwoordelijk voor onder andere milieubeleid en leefbaarheid openen het Fietslab.

Campagne ‘Heel Gelderland Fietst’

Veel Gelderlanders gebruiken de fiets dagelijks. Omdat dit nog niet geldt voor álle Gelderlanders heeft provincie Gelderland het initiatief genomen voor de campagne ‘Heel Gelderland Fietst’. Want fietsen draagt bij aan prettig wonen, werken, studeren en ontspannen. ‘Gelderland is al veel langer bezig om de kansen die de fiets biedt te benutten; de fiets heeft zoveel voordelen en tegelijkertijd zien wij Nederlanders dat niet altijd: files worden vaak bestreden met meer asfalt of slimmere technologie, terwijl de fiets hét middel is om steden en regio’s te veranderen’, zegt gedeputeerde Conny Bieze. ‘Wij streven naar iedere Gelderlander op de fiets en willen graag bij kinderen en ouderen beginnen; als we het voor hen makkelijker en aantrekkelijker maken, denken we dat andere doelgroepen vanzelf volgen.’ Gemeenten, marktpartijen, maatschappelijke organisaties en de provincie Gelderland werken er samen aan om álle Gelderlanders het plezier van fietsen te laten ervaren. 

Gelderland wordt de fietsprovincie van Europa

‘In het Fietslab, en in de onderzoeken die we momenteel uitvoeren, willen we uitvinden wat de latente behoeften van bewoners en bezoekers van Gelderland zijn,’ aldus Frank Eggen, programmaleider Verkeer en Gedrag bij de Provincie Gelderland. ‘Daarmee kunnen we kijken wat er nodig is om iedereen te laten fietsen.’ Met innovatieve oplossingen, pilots en wetenschap onderzoek wordt provincie Gelderland dé fietsprovincie van Europa.

Terug naar nieuwsoverzicht