De fiets centraal in de stad van de toekomst

6-12-2018 Voorbeeld van innovatieve architectuur waar de fiets centraal staat

Op 18 december 2018 is de Bicycle Architecture Biennale. Drie sprekers delen hun visie op de stad van de toekomst waarin de fiets centraal staat. De bijeenkomst is in de Eusebiuskerk in Arnhem.

Bicycle Architecture Biennale

De Bicycle Architecture Biennale, kortweg BAB, is een fototentoonstelling van vooruitstrevende bouwontwerpen. De expositie laat zien hoe de fiets onze leefomgeving kan verbeteren en hoe de vormgeving fietsgebruik stimuleert. De BAB presenteert het werk van internationale ontwerpers vanuit alle hoeken van de wereld. Iedereen kan vrij binnenlopen in het Huis der Provincie in Arnhem om de expositie te bekijken. De BAB was eerder te zien in verschillende grote steden in Nederland. Fietslab Gelderland haalt de tentoonstelling naar Arnhem als inspiratie voor de campagne Heel Gelderland Fietst.

                                 Logo BAB

Gerenommeerde sprekers bijeenkomst

Kristian Skovbakke Villadsen, Bart Reuser en Reindert Augustijn spreken op dinsdag 18 december 2018 over hun visie op de stad van de toekomst. De bijeenkomst is publiek toegankelijk. De voertaal is Engels.

Kristian Skovbakke Villadsen is partner en directeur bij het internationale stedelijk onderzoeks- en ontwerpadviesbureau Gehl, Kopenhagen. Zijn focus ligt altijd op leefbaarheid en sociale, economische en ecologische duurzaamheid. Of het nu gaat over de toekomst van mobiliteit of over stedelijk beleid.

Bart Reuser is medeoprichter van NEXT Architects, Amsterdam. In zijn visie staat de stad als een plek van ontmoeting, waar mensen en culturen samenkomen, centraal. Hij biedt een nieuwe kijk op fietsinfrastructuur en hoe duurzame mobiliteit er in onze steden uit kan zien. 

Reindert Augustijn is Programmamanager Verkeer en Vervoer bij de Provincie Gelderland. Hij geeft, aan de hand van voorbeelden uit de campagne Heel Gelderland Fietst, inzicht in de opgaven waar de provincie, gemeenten, bedrijfsleven en burgers voor staan.

Nieuwe visies stimuleren fietsgebruik

De BAB en de slotbijeenkomst passen bij de doelstelling van de provincie Gelderland om in 2030 het fietsgebruik te laten stijgen van 26% naar 35%. Daarvoor is de campagne Heel Gelderland Fietst gestart. De fiets speelt een belangrijke rol als het gaat om een gezonde en actieve levensstijl. Fietsen zorgt ook voor minder uitlaatgassen, een beter bereikbaarheid van stad én dorp en een betrouwbare reistijd.

Aanmelden

De bijeenkomst van de Bicycle Architecture Biennale is gratis toegankelijk voor iedereen. De bijeenkomst in de Eusebiuskerk, Kerkplein 1 in Arnhem start om 15:00 uur en duurt ongeveer tot 16:30 uur. Aansluitend is er een kleine borrel. Vooraf aanmelden is gewenst. Stuur daarvoor een e-mail naar rosa@fietslabgelderland.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht