Dag 3: Zomertour Fietsindustrie Gelderland

19-7-2018 Michiel Scheffer bij De Fietser

Gedeputeerde Michiel Scheffer fietst 16, 17 en 18 juli 2018 langs de Gelderse fietsindustrie. Op zijn eigen fiets gaat hij langs bedrijven die van Gelderland dé fietsprovincie van Nederland maken. Michiel Scheffer is op pad met professor Gert-Jan Hospers van de Radboud Universiteit. De fietstoer is een verdieping van zijn onderzoek. Gazelle was het eerste fietsbedrijf dat hij bezocht voor zijn onderzoek ‘De kracht van de Gelderse industrie’. De fietstoer is een verdieping van het onderzoek.

Van Arnhem

De laatste dag van de fietstoer begon bij Absolute Cycling in Arnhem. Zij ontwikkelen een nieuwe fietscomputer. Een fietscomputer met een uniek design met grote nauwkeurigheid en een accuduur van 20 uur. Een mooi voorbeeld van innovatief ondernemerschap in de Gelderse fietsindustrie.

Via Velp

De volgende etappe ging van Arnhem naar BrandBikes in Velp. Een startup die werkgevers stimuleert hun werknemers meer en vaker op de fiets te krijgen. Het bedrijf levert fietsen in de huisstijl van het bedrijf. De afnemer investeert daarmee niet alleen in de gezondheid van zijn werknemers, maar bespaart ook op reiskosten en investeert in een duurzaam imago. Goed voor gezondheid, milieu en portemonnee!

Naar Ede

Van Velp ging de tocht naar De Fietser in Ede. Het grootste fietstestcenter van Nederland. Bezoekers kunnen fietsen testen op het e-bikeplein en het testcircuit. Met ruim 100 testfietsen in alle soorten en maten is er geen plek waar je zoveel kans van slagen hebt. Van sportfiets tot stadsfiets. Van fiets tot e-bike. Bij De Fietser vind je altijd jouw ideale fiets.

Geslaagde toer

Michiel Scheffer kijkt terug op een geslaagde fietstoer: ‘Met meer dan 500 bedrijven en 3.000 banen is de fietsindustrie in Gelderland springlevend. Fietsen is een groeimarkt. Door te blijven investeren in innovatie en personeel fietst onze fietsindustrie vooraan.’

Videoverslag

Krijg een indruk van de derde dag van de zomertour.

Terug naar nieuwsoverzicht