Dag 2: Zomertour Fietsindustrie Gelderland

17-7-2018 Gedeputeerde Michiel Scheffer op dag 2 van de zomertour

Gedeputeerde Michiel Scheffer fietst 16, 17 en 18 juli 2018 langs de Gelderse fietsindustrie. Op zijn eigen fiets gaat hij langs bedrijven die Gelderland dé fietsprovincie van Nederland maken. Michiel Scheffer is op pad met professor Gert-Jan Hospers van de Radboud Universiteit. De fietstoer is een verdieping van zijn onderzoek ‘De kracht van de Gelderse industrie’.

Van Varsseveld

De Fietstoer Gelderland startte dinsdag 17 juli 2018 bij Van Raam in Varsseveld. Van Raam is wereldleider in de ontwikkeling en productie van aangepaste fietsen. In 2015 wonnen ze de Metaalunie Smart People Award. Het bedrijf onderscheid zich als innovatieve werkgever met goede arbeidsvoorwaarden en afwisselend werk.

Door de Achterhoek

Van Varsseveld gaat de reis door de Achterhoek naar Basil in Ulft. Basil maakt fietstassen, fietsmanden, bevestigingssystemen en andere fietsaccessoires. Alle producten kenmerken zich door: doordacht, stijlvol, functioneel. Vaak gemaakt met textiel van Gelderse bodem. Duurzame producten in een duurzaam productieproces.

Via Zutphen

Zilt Bikes in Zutphen geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen door ze op te leiden tot fietsenmaker. Zilt Bikes werkt voor opdrachtgevers zoals Fletcher Hotels, die hun huurfietsen door het bedrijf laat onderhouden. De medewerkers ronden de opleiding af met een erkend certificaat, waarna Zilt zich inzet om ze aan werk te helpen.

Naar Apeldoorn

Dag 2 werd afgesloten bij Sparta in Apeldoorn. Sparta is dé bedenker van de e-bike. Ook heeft het bedrijf veel oog voor design. Zo is de Sparta R5Te LTD uitgeroepen tot e-bike van het Jaar 2018 en won met deze e-bike ook de GIO-award en de IF Design award.

Morgen gaat de Fietstoer Gelderland verder door Food Valley naar Arnhem. 

Videoverslag

Krijg een indruk van de tweede dag van de zomertour.

Terug naar nieuwsoverzicht