Conferentie Groene Schoolpleinen

openbaar | door door IVN Gelderland, provincie Gelderland, gemeente Doetinchem en Springzaad


17 mei 2019 van 13.30 uur tot 18.00 uur

Openbare basisschool de Huet

Wolborgenmate 2

7006 DG Doetinchem


Informatie

Veel scholen in Gelderland willen met hun schoolplein aan de slag, daarvoor kunnen ze subsidie aanvragen bij de provincie.

Gaat u aan de slag met het groener en gezonder maken van uw schoolplein? Kom dan op 17 mei 2019 naar de conferentie Groene Schoolpleinen. Tijdens deze middag leert u hoe u een groen schoolplein kunt realiseren, gebruiken en onderhouden. Met inspirerende workshops, voorbeelden uit de praktijk en tips en trucs van andere scholen.

Voor wie

De middag is bedoeld voor schooldirecteuren, leerkrachten, (tuin)ouders en beheerders van basis- en middelbare scholen in Gelderland.

Subsidie groene schoolpleinen

Veel scholen in Gelderland willen met hun schoolplein aan de slag, daarvoor kunnen ze subsidie aanvragen bij de provincie. We willen dat meer kinderen natuur beleven en ontdekken. Spelen in een groene omgeving is gezond, leerzaam, aantrekkelijk en avontuurlijk voor kinderen en zorgt voor een betere sfeer op het schoolplein. Door minder tegels en meer bomen en struiken wordt regenwater beter afgevoerd bij heftige buien. Bovendien is het door een groen schoolplein minder heet in de zomer. Ook biedt een groene omgeving plek voor vogels en insecten; het versterkt de biodiversiteit.

Meer informatie en aanmelden

Benieuwd naar de inspirerende workshops of wilt u zich aanmelden voor de conferentie? Ga dan naar Conferentie Groene Schoolpleinen.