Christianne van der Wal

Gedeputeerde Christianne van der Wal

Christianne van der Wal (1973, Oldenzaal) is sinds 5 juni 2019 namens de VVD Gelders gedeputeerde. Zij is verantwoordelijk voor economie en innovatie, mobiliteit (exclusief openbaar vervoer), luchtvaart, gebiedsagenda Gelderse Corridor en FruitDelta, project Rail Terminal Gelderland en project Beter Bereikbaar Wageningen.

Christianne van der Wal over haar portefeuille: ‘Of het nu gaat om mobiliteit, Europa of economie: ik houd van aanpakken en samenwerken. Voor mij staat de mens centraal, want we doen het als bestuur altijd voor mensen. Ik vind dat liberalisme moet werken voor mensen. Daarbij past het dus ook om te kijken wie waarover gaat en focus aan te brengen. En áls we dan een keuze maken, vervolgens ook doorpakken en er voor staan. Ik heb ontzettend veel zin en energie om als Gelders gedeputeerde aan de slag te gaan. Samen met de samenleving en met Provinciale Staten.’

Christianne van der Wal begon haar politieke carrière als raadslid in de gemeente Harderwijk. Daar was ze vervolgens van 2014 tot 2019 wethouder. In 2016 trad ze toe tot het hoofdbestuur van de VVD en werd in 2017 verkozen tot partijvoorzitter voor de VVD. 

Contact met Christianne van der Wal

c.van.der.wal@gelderland.nl 

Secretaresse: Sophie Balster
026 359 9098

Woordvoerder: Everdien Gunsing
e.gunsing@gelderland.nl
026 359 8026
06 5280 1019 (SMS/Whatsapp)