Campus Woudhuis proeftuin voor sociaal ondernemen

26-3-2019 Medewerkers met een arbeidsbeperking

Stadslandgoed Woudhuis in Apeldoorn wordt een groen werkleerbedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking. Met werkplekken in groenbeheer, natuuronderwijs en de horeca. Met steun van provincie Gelderland wordt Campus Woudhuis een proeftuin voor betaald werk voor mensen met een arbeidsbeperking (inclusief werken) en voor sociaal ondernemen.

Campus Woudhuis is een samenwerking van:

  • Landgoedcoöperatie Woudhuis
  • IVN
  • Natuurmonumenten
  • ’s Heeren Loo
  • De Onderwijsspecialisten.

De campus biedt mensen met een arbeidsbeperking een plek om te werken en leren in het groen.

Werken en leren

Campus Woudhuis richt zich op mensen met een arbeidsbeperking en leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. De campus ontwikkelt werk- en leertrajecten op maat op het gebied van natuurbeheer, natuuronderwijs en de horeca. Na 3 jaar toegepaste opleiding en werkervaring stromen de medewerkers door naar een reguliere baan. Hiervoor werkt de campus samen met ondernemers in Apeldoorn en omgeving.

Groene proeftuin

Campus Woudhuis wil een groene proeftuin zijn voor inclusief werken en sociaal ondernemen. Hiervoor zetten zij een kennisplatform op met partners in het onderwijs en de wetenschap. Doel van het platform is te onderzoeken welke randvoorwaarden er nodig zijn om het talent van mensen met een arbeidsbeperking maximaal te benutten.

Arbeidsparticipatie

Provincie Gelderland maakt werk van de arbeidsmarkt van de toekomst en steunt initiatieven om de arbeidsdeelname in Gelderland te vergroten. Campus Woudhuis ontvangt een bijdrage van €200.000 om het talent van mensen met een arbeidsbeperking beter te benutten. In september 2019 gaan de eerste deelnemers van start.

Terug naar nieuwsoverzicht