Bezoek Europese projecten tijdens Weekend van de Wetenschap

26-9-2019 cirkels met allerlei kleuren met tekst 'innovatie, ontdek het lekker zelf'

Nieuwsgierig hoe een windturbine er van binnen uitziet, hoe virtual reality patiënten helpt om beter te worden of hoe asbestvezels omgezet worden in planten? Dat is te zien en ervaren tijdens het Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober 2019. In Gelderland zetten ook organisaties die Europese subsidies ontvangen hun deuren open voor publiek. Zij laten zien hoe wetenschap en technologie onderdeel zijn van hun werk.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kan iedereen in heel Nederland bij een aantal projecten een kijkje nemen en zelf zien waaraan het Europese geld wordt besteed. En wat dat oplevert. Europa om de hoek is trotse partner van het Weekend van de Wetenschap. Wij vinden het belangrijk dat projecten die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij Europese subsidie op de kaart worden gezet.

Van hersenonderzoek tot windpark

Bezoek EU-gesubsidieerde projecten in Gelderland bij onder meer Innovate festival, Radboud UMC Institute for Health Science (RIHS) en Windpark Nijmegen-Betuwe. Zie hoe hersenonderzoek wordt gebruikt om het leven van parkinsonpatiënten te verbeteren, ervaar hoe het is om te werken als chirurg of bezoek het eerste burgerwindpark van Gelderland. Benieuwd welke projecten er nog meer te bewonderen zijn? Ga dan naar de website van Europa om de hoek. Kijk voor meer informatie over alle deelnemers op de website van het Weekend van de Wetenschap.

Terug naar nieuwsoverzicht