Bekijk het beste gebouw van Nederland

30-5-2018 Nieuwbouw Huis der Provincie

Altijd al eens het beste gebouw van Nederland van binnen willen bekijken? Dat kan op 2 juni 2018, de dag van de architectuur. Op die dag houdt ook de provincie Gelderland open huis. Dat komt mooi uit, want onlangs hebben Nederlandse architecten het nieuwe en vernieuwde Huis der Provincie uitgeroepen tot beste gebouw van Nederland. Niet alleen vanwege de vormgeving; volgens de jury is het ook ‘een iconisch gebouw dat bijdraagt aan de leefbaarheid van de stad en een thuisbasis en plek van samenkomst biedt aan de bevolking.’

Rondleidingen en koffie Het Huis der Provincie is 2 juni 2018 geopend van 11.00 tot 14.00 uur. Aan de hand van de verschillende rondleidingen tonen we de kwaliteiten van ons huis aan een breed publiek. Ook krijgt u een unieke inkijk in de totstandkoming van het gezamenlijk ontwerp. Daarnaast verzorgen we een kunsttour: de provincie heeft een uitgebreide en befaamde collectie kunstwerken van met name Gelderse kunstenaars. En als u dan toch binnen bent, neem dan vooral een kop koffie uit de automaten. Want begin mei beschreef Volkskrantjournalist Teun van der Keuken zijn positieve ervaringen met de provinciale koffie.

Aanmelden

Vanwege de beperkte groepsgrootte en om teleurstelling te voorkomen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan via de website van de Dag van de Architectuur Arnhem. (http://dagvandearchitectuur-arnhem.nl/)

Terug naar nieuwsoverzicht