Bas van de Goor wint Gelderse Sportprijs 2019

3-12-2019 Winnaar Gelders Sportgala

Bas van de Goor is gekozen tot sporter van het jaar 2019. De Gelderlander kreeg de prijs bij het Gelders Sportgala uit handen van Jack Cents. Jack is een jonge voetballer van Voorwaarts Twello met diabetes. “Dit is een enorme verrassing”, aldus Van de Goor. “Ik vind het geweldig dat ik de prijs hier op Papendal van Jack mag ontvangen. Hij is een prachtig voorbeeld voor sporters met diabetes.” Bas van de Goor volgt Annemiek van Vleuten op als winnaar van de Gelderse Sportprijs.

Inspiratie voor iedereen

De 48-jarige Apeldoorner behoort tot 1 van de meest succesvolle Nederlandse volleyballers. Met de gouden medaille op de Olympische Spelen van 1996 als absoluut hoogtepunt. Hij speelde 16 jaar op het hoogste niveau. Nu betekent hij op maatschappelijk vlak een belangrijke rol in het leven van veel mensen. Met zijn Bas van de Goor Foundation zet hij zich al ruim 12 jaar in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Bas van de Goor is een onvervalste inspiratiebron voor velen in Gelderland. Een innemende persoonlijkheid die tegenslagen omzet in kansen en geluk. Een zeer terechte winnaar van de Gelderse Sportprijs 2019.

Gelders Sportgala

Tijdens het Gelders Sportgala worden de Gelderse topsporters en talenten geëerd. De Gelderse Sport Federatie en Topsport Gelderland, in opdracht van de provincie Gelderland, organiseren het gala jaarlijks. Dit jaar was Arnhem de gaststad van het gala dat dit jaar voor de tiende keer werd gehouden.

Terug naar nieuwsoverzicht