Al doende leren en al lerende doen

Vrouw op loopband

Salsaparilla ontwikkelde in opdracht van de provincie het Omgevingsspel. Doel van dit bordspel is om mensen op een laagdrempelige manier aan het denken te zetten over samenwerking en de gemeenschappelijke bedoeling. Wat willen we voor de toekomst van Gelderland en hoe gaan we dat samen bereiken?

Barneveld, Leiden en Flevoland

Door het spelen van het Omgevingsspel ervaren deelnemers spelenderwijs wat de Omgevingswet voor hun werk betekent. De gemeente Barneveld is de eerste Gelderse gemeente die het spel speelt. Ook de Omgevingsdiensten in de regio Leiden, de gemeente Emmen en de provincie Flevoland hebben deze spelvorm ingezet om in gesprek te gaan over de Omgevingsvisie. Barneveld en de provincie hebben gediplomeerde spelbegeleiders.

Serious Escaperoom

Samen met De cocreatieschool ontwikkelden we een speciale Serious Escaperoom. De escaperoom is ingericht vanuit de gedachte dat een gemeenschappelijke opgave centraal staat. Er zijn dus geen goede of foute antwoorden waardoor men stappen verder komt, maar men komt verder door samen consensus over een oplossing te bereiken. Onderdelen als samenwerking, rollenspel, fun, tijdsdruk en inlevingsvermogen komen aan bod. Bekijk het filmpje van de eerste Serious Escaperoom op 9 februari 2018.