Al 400 slimme laadpalen in Gelderland en Overijssel erbij

28-11-2019 Mensen staan bij een laadpaal

Op 28 november 2019 is de 400e laadpaal in Gelderland en Overijssel op feestelijke wijze in gebruik genomen in Enschede. Gedeputeerde Tijs de Bree van provincie Overijssel deed dat samen met wethouder Jurgen van Houdt en Harold Langenberg van Allego.

Elektrisch rijden stimuleren

In Gelderland en Overijssel komen 2.250 slimme laadpalen met in totaal 4.500 laadpunten voor elektrische auto’s. Voldoende laadpunten op straat en bij openbare gebouwen stimuleert elektrisch rijden. Zo zorgen we voor minder uitstoot van CO2 en fijnstof en minder geluidsoverlast van autoverkeer. Hiermee dragen we bij aan een snelle omslag naar elektrisch rijden en een energieneutraal Gelderland in 2050. Gelders gedeputeerde Jan van der Meer: ‘Rijden in een elektrische auto helpt om ervoor te zorgen dat de lucht schoner wordt. Nu moeten de elektrische auto’s nog betaalbaarder worden. Dat zou nog meer helpen.’

Laadpaal in de buurt

Woont of werkt u in een van de volgende gemeenten? Dan kunt u direct bij Allego een laadpunt dicht bij uw woning of werk aanvragen via de website openbaarladen.nl. De 21 deelnemende gemeenten in Gelderland zijn: Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Berg en Dal, Brummen, Ede, Epe, Heerde, Maasdriel, Nijkerk, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Tiel, Voorst, Wageningen, West-Betuwe, Westervoort en Zevenaar.

Europese aanbesteding

Via een openbare Europese aanbesteding hebben provincies Gelderland en Overijssel geïnteresseerde bedrijven opgeroepen om zich in te schrijven voor de aanleg en exploitatie van de slimme laadpalen. In juli 2018 is de aanbesteding gegund aan Ecotap met Allego als onderaannemer.

Terug naar nieuwsoverzicht